Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Novinky na pultech Beskydského infocentra

17. března 2014 19:54 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V reportáži navštívíme frýdeckomístecké Beskydské informační centrum. Na jeho pultech se před časem objevilo několik novinek, které stojí za to představit. Veřejnost v centru nalezne také řadu materiálů, podle kterých si může naplánovat výlet nebo i celou dovolenou.

V Karviné probíhá výstava O nožířství a damascénské oceli

17. března 2014 11:36 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď vás pozveme do Karviné na jednu velmi nevšední výstavu O nožířství a damascénské oceli. Jedině tady si můžete zblízka prohlédnout čepele nožů, které jsou překovány z motorového řetězu nebo vás možná zaujme křesadlový nůž, podívejte se.

Karvinský Heřmánek potřebuje dobrovolníky

14. března 2014 15:44 | Karviná | AUTO IMPORT

Humanitární organizace ADRA hledá v Karviné dobrovolníky pro děti z Heřmánku. Toto zařízení nabízí útočiště mladým lidem, kteří opouštějí dětské domovy a dětem, které potřebují okamžitou pomoc. Je to vůbec poprvé, co ADRA hledá dobrovolníky pro děti.

Aktuálně z Karviné 14.3.2014

14. března 2014 15:40 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Elton John v Karviné
2. Pozvánka na Irish Party

Karvinský Sportovec roku 2013

14. března 2014 14:14 | Karviná | AUTO IMPORT

V sále městského domu kultury se opět po roce sešli nejlepší sportovní kolektivy, trenéři a sportovci kteří v loňském roce úspěšně reprezentovali Karvinou. Tentokrát se vyhlašovalo celkem šest kategorií. Nejpočetnější z nich byla kategorie mládež do 21 let.

Projekt NatTech láká karvinské školáky k řemeslům

14. března 2014 12:35 | Karviná | AUTO IMPORT

Aby se zvýšil zájem žáků o technické obory, spustil Moravskoslezský kraj nový projekt nazvaný NatTech. Žáci základních škol docházejí pravidelně do dílen středních škol, kde si pod vedením učitelů odborných předmětů zkoušejí nejrůznější praktické dovednosti.

NsP Karviná-Ráj si připomněla Světový den ledvin

14. března 2014 11:31 | Karviná | AUTO IMPORT

Třináctý březen se stal Světovým dnem ledvin. Po celém světě se lékaři snaží upozornit na skrytou nemoc v podobě jejich možného selhání. Do celosvětové kampaně se zapojily i nemocnice v našem regionu.

Město F-M finančně podpoří sociální služby

13. března 2014 20:31 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdek-Místek finančně podpoří poskytovatele sociálních služeb na území města i za jeho hranicemi. Na svém posledním zasedání o tom rozhodli zastupitelé. Město k tomuto účelu vyčlenilo ze svého rozpočtu téměř 7,5 milionů korun.

F-M daroval budovu Gymnázia P. Bezruče kraji

13. března 2014 20:30 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Budova Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku-Místku již nepatří městu. Na svém posledním zasedání schválili zastupitelé její převod do majetku Moravskoslezského kraje, který je zároveň zřizovatelem školy. Po mnoha letech se tak budova dočká tolik potřebné rekonstrukce.

Technické služby F-M se připravují na jarní úklid

13. března 2014 20:28 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Technické služby města Frýdku-Místku se připravují na jarní úklid. Díky příznivému počasí začnou s úklidovými pracemi už od příštího týdne.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více