Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Herci Divadelní školy ve F-M připravují novou hru

13. března 2014 20:24 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V příspěvku navštívíme frýdeckomísteckou Divadelní školu. Její studenti v současné době nacvičují adaptaci Shakespearovy hry Sen noci Svatojánské. Jak

Karviná remizovala s Frýdkem-Místkem 0:0

11. března 2014 16:50 | Karviná | AUTO IMPORT

Začala jarní část Fotbalové národní ligy. Na karvinském fotbalovém stadionu se konalo derby Karviná:Frýdek-Místek. Diváci se ale gólu nedočkali, utkání skončilo bezbrankovou remízou 0:0.

Oprava mostu u Dolu Karviná komplikuje dopravu

11. března 2014 15:29 | Karviná | AUTO IMPORT

V pondělí 10. března začala rekonstrukce mostu u Dolu Karviná. Řidiči jedoucí z Ostravy do Karviné se přes most nedostanou, musí jezdit po objízdné trase. Omezení provozu bude trvat až do konce srpna.

Poezie mezi mladými lidmi z Karvinska stále žije

11. března 2014 14:27 | Karviná | AUTO IMPORT

S poezií se mladí lidé dnes už setkávají maximálně při hodinách českého jazyka. Většina z nich bere básně a jejich přednes jako nutnost. Najdou se ale jedinci, kterým poezie učarovala a doslova mění jejich pohled na svět.

Multikulturní sbližování na karvinské ZŠ U Lesa

11. března 2014 13:20 | Karviná | AUTO IMPORT

Žáci karvinské Základní školy U Lesa se poprvé setkali se zahraničními studenty. Stalo se tak v rámci mezinárodní projektu vysokoškolských studentů nazvaného Edison. Ve třídách se tančilo, zpívalo a hlavně se komunikovalo v anglickém jazyce.

Školní vysílání 11.3.2014 - ZŠ Školská

11. března 2014 11:19 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáž připravil školní štáb při ZŠ Školská.

Budova přádelny ve F-M bude zbourána

10. března 2014 17:15 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku dojde v brzké době k demolici jedné z jeho historických budov. Jedná se o budovu bývalé přádelny zkrachovalé textilky Slezan. Důvodem je její narušená statika. S demoličními pracemi uvnitř budovy se již začalo.

Točna K Hájku ve F-M prochází proměnou

10. března 2014 17:14 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Autobusová točna K Hájku v městské části Lískovec prochází v těchto dnech rekonstrukcí. Důvodem byly její nevyhovující technické parametry, ale také její celkové řešení.

DC ADRA F-M otevřelo nový obchůdek

10. března 2014 17:12 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Dobrovolnické centrum ADRA zprovoznilo ve Frýdku-Místku nový charitativní obchůdek. Ten bude nyní otevřen na Hlavní ulici v Místku. Občané do něj mohou nosit staré oblečení, nebo nakoupit za příznivé ceny a tím přispět na dobrovolnickou činnost organizace.

Pozvánka na výstavu Zmizelý Frýdek a Místek

10. března 2014 17:11 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Nejen frýdeckomísteckým občanům je určena nová výstava Muzea Beskyd s názvem Zmizelý Frýdek a Místek. Prostřednictvím řady fotografií, dobových pohlednic a dalších exponátu si mohou lidé udělat představu, jak toto dvojměstí vypadalo v minulosti.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více