Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinský stacionář Dům v Aleji má své parkoviště

3. července 2015 16:31 | Karviná | AUTO IMPORT

Klienti denního stacionáře v Aleji mají k dispozici své parkoviště. Město ho nechalo vybudovat na žádost rodičů. Manipulace s vozíky jsou tak pro ně bezpečnější. Trápí je ale nerespektování ostatních řidičů, kteří tam i přes umístěnou dopravní značku, parkují.

Karvinská SŠTaS oslavila na Masarykově náměstí své 65. výročí

3. července 2015 15:26 | Karviná | AUTO IMPORT

Jedna z největších škol v regionu - karvinská Střední škola techniky a služeb - si letos připomněla 65. výročí vzniku. Na Masarykově náměstí proto uspořádala velkolepou oslavu formou prezentace všech oborů, které nabízí ke studium. Slavnostního dne se zúčastnili i významní hosté z našeho regionu.

Odstávka tepla bude v Karviné od 13. do 23. července 2015

3. července 2015 12:28 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se v době od 13.-23. července chystá odstávka tepla. Tohoto období využije společnost STaRS Karviná k údržbě zařízení krytého bazénu v Karviné-Hranicích. Pro veřejnost bude objekt znovu otevřen v pondělí 27. července.

Deváťáci ZŠ Školská se dojemně loučili se školou

3. července 2015 10:25 | Karviná | AUTO IMPORT

Školákům začaly dlouho očekávané letní prázdniny. Dříve ale než oficiálně skončilo vyučování, přišlo na řadu loučení. Zvlášť dojemné bylo pro žáky devátých ročníků, kteří usedli do svých lavic naposledy. Na jedno takové loučení jsme se vydali do Základní školy Školská, podívejte se.

Špatná silnice ve Skalici prošla celkovou obnovou

2. července 2015 17:41 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Občané městské části Skalice se dočkají nové silnice. Stav zhruba kilometrového úseku vozovky vedoucí směrem na Kamenec byl dlouho ve velmi špatném stavu. Město proto přistoupilo k její opravě, která bude během těchto dnů s předstihem dokončena.

Obyvatelé Lískovce mají bezpečnější přechod

2. července 2015 17:40 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Přechod pro chodce v městské části Lískovec na ulici Vratimovská je nyní bezpečnější. Na frekventovanou zebru v blízkosti základní a mateřské školy i autobusové zastávky bylo nově nainstalováno speciální osvětlení na míru za více než 166 tisíc korun.

I přes extrémní počasí si in-line závod vítěze našel

2. července 2015 17:39 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdek-Místek má za sebou další ročník extrémního in-line závodu 24 hodin kolem Olešné. Zúčastnilo se ho více než pět stovek závodníků z celé České republiky. Přestože borcům letos počasí nepřálo, své vítěze si souboj in-line bruslařů přesto našel.

Taneční skupina Aktiv vystoupila v Polárce

2. července 2015 17:39 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V nové víceúčelové hale Polárka proběhla další velká akce. Jednalo se o vystoupení taneční skupiny Aktiv. Tanečníci předvedli návštěvníkům ta nejlepší čísla, která se naučili v uplynulé taneční sezóně.

Školní vysílání 30.6.2015 - ZŠ Majakovského

1. července 2015 12:35 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáže připravil školní štáb při ZŠ Majakovského.

Koloběžkáři navštívila zajímavá místa Karviné

30. června 2015 15:24 | Karviná | AUTO IMPORT

Pracovníci Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko uskutečnili několika set kilometrovou túr na koloběžkách po celém kraji. Navštívili mnoho zajímavých míst a prohlédli si přes 80 projektů dotovaných z EU. Na své cestě nevynechali ani Karvinou a vy se teď podívejte, která místa tady navštívili.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více