Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Domácí násilí málokterá oběť v Karviné nahlásí

27. června 2015 11:12 | Karviná | AUTO IMPORT

Strážníci a policisté vyjíždějí poměrně často k případům domácího násilí. Málokterý případ ale končí trestním oznámením. Mnohdy oběti totiž po nahlášení násilí své oznámení později stáhnou. A přitom jedince, kteří vytváří peklo za zavřenými dveřmi, mohou policisté například vykázat až na deset dní ze společného obydlí.

Venčení v karvinském psím útulku má svá pravidla

27. června 2015 10:55 | Karviná | AUTO IMPORT

Teď tady máme zprávu pro zájemce a dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do venčení psů z karvinského útulku.

Blíží se konec 3. etapy revitalizace sídliště Slezská

25. června 2015 20:50 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V minulém roce začalo město se třetí etapou obnovy sídliště Slezská. Ta se v současné chvíli blíží ke konci. Zástupci města se proto na sídliště vypravili, aby dosavadní průběh prací osobně vyhodnotili.

Domov se zvláštním režimem je před dokončením

25. června 2015 20:48 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Před časem jsme vás informovali o průběhu třetí etapy rekonstrukce objektu na ulici Míru ve Frýdku-Místku. Ten bude nově sloužit jako Domov se zvláštním režimem pro bezdomovce se špatným zdravotním stavem. V současné chvíli je objekt před dokončením.

Frýdek-Místek ovládl Mezinárodní folklorní festival

25. června 2015 20:47 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdek-Místek se opět po roce stal centrem folkloru našeho regionu. Už po jednadvacáté se v něm uskutečnil Mezinárodní folklorní festival. Do města se tak sjely soubory nejen z naší země, ale i ze zahraničí, aby prezentovaly svou kulturu a historii.

Trenéři a rodiče judistů vylepšují karvinskou judo halu

23. června 2015 12:59 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinská judo hala v těchto dnech mění svou podobu. Dobrovolníci z řad trenérů a rodičů malých judistů vylepšují ve svém volném čase její vnější podobu. Vyměnily se okapy a okna a teď se natírají zdi, které hyzdily nepěkné nápisy sprejerů. Hotovo by chtěli mít do poloviny července.

Aktuálně z Karviné 23.6.2015

23. června 2015 11:19 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Pozvánka na Rómský festival
2. Městský běh Karvinou už 4. července

Karvinské mateřské školy se od ledna sloučí se základními školami

23. června 2015 10:44 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se od ledna sloučí mateřské školy se základními školami. Rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním zasedáním.

Město F-M zlevní pronájem estetických předzahrádek

22. června 2015 21:28 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Magistrát Frýdku-Místku chce vytvořit lepší podmínky pro provozování předzahrádek v obou historických centrech města. Chce tak přispět hlavně k jejich oživení. Vedení magistrátu se proto rozhodlo provozovatelům po splnění určitých estetických podmínek zlevnit pronájem předzahrádek.

K dostání je letní číslo novin Beskydy tourist info

22. června 2015 21:27 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Na pobočkách Beskydského informačního centra a dalších vybraných místech je k dostání nové číslo novin Beskydy tourist info. Letní vydání nabízí celou řadu informací pro turisty, ale také zajímavé čtení pro všechny, které zajímá dění v našem kraji.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více