Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Karvinské letní kino zahajuje letošní sezónu už tento pátek

30. června 2015 14:19 | Karviná | AUTO IMPORT

Promítání v letním kině začne už tento pátek. Připravili jsme pro vás reportáž o tom, jaké filmy jsou na léto připraveny. Podívejte se.

Romský festival v Karviné už pošestnácté

30. června 2015 13:00 | Karviná | AUTO IMPORT

O víkendu se konal velký Romský festival. Už po šestnácté se tak do areálu letního kina sjelo zhruba tři tisíce Romů z celé republiky, aby si svůj svátek náležitě užili. Kromě pestrého hudebního programu připravili organizátoři i speciální gastronomické občerstvení.

Senioři úspěšně ukončili Univerzitu III. věku karvinské OPF

30. června 2015 11:57 | Karviná | AUTO IMPORT

120 seniorů z Karviné a okolí úspěšně ukončilo studium Univerzity třetího věku Obchodně podnikatelské fakulty. Za dobu studia si rozšířili znalosti ze světa ekonomie, historie, práva i marketingu. Pojďte se na úspěšné absolventy nyní podívat.

Prvňáčci 11. ZŠ dostali svá první vysvědčení

29. června 2015 20:28 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Další školní rok končí a děti školou povinné čekají vytoužené letní prázdniny. Svá vysvědčení úplně poprvé dostali také prvňáčci z jedenácté základní školy Jiřího z Poděbrad ve Frýdku-Místku. Z technických důvodů navíc opustili lavice dřív, než žáci ostatních škol ve městě.

Frýdek-Místek opraví další úsek cesty v Lískovci

29. června 2015 20:27 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Zaměstnanci Technických služeb jsou u konce s první etapou rekonstrukce vozovky a přilehlých chodníků v městské části Lískovec. Nyní je čeká navazující druhá etapa prací, která počítá s opravou dalšího úseku poškozené komunikace.

Sweetsen fest zahájil Symfonický orchestr F-M

29. června 2015 20:26 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku proběhl v uplynulém týdnu dvanáctý ročník benefičního festivalu Sweetsen fest. Ten se letos nesl ve znamení mnoha novinek. Jednou z nich byl i speciální koncert Symfonického orchestru Frýdek-Místek, který několikadenní kulturní akci zahájil.

Frýdeckomístečtí důchodci se utkali na Hrách seniorů

29. června 2015 20:23 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku si opět připomněli jednu důležitou tradici. Už po deváté se totiž sešli důchodci z celého města, aby se utkali na prestižních Hrách seniorů. Letos se stala hostitelem této soutěže příspěvková organizace Domov pro seniory Frýdek-Místek.

V Karviné uctili Den památky obětí komunistického režimu

27. června 2015 13:38 | Karviná | AUTO IMPORT

Pietní akt u budovy B karvinského magistrátu.

V Karviné se konal závěrečný workshop projektu Cesta k městu II

27. června 2015 13:37 | Karviná | AUTO IMPORT

Ukončení druhé řady projektu Cesta k městu.

V karvinském kostele Povýšení svatého kříže se uskutečnil letní koncert

27. června 2015 13:13 | Karviná | AUTO IMPORT

V kostele Povýšení svatého kříže v Karviné-Fryštátě se uskutečnil letní koncert nazvaný Tóny srdce. Návštěvníky svým hlasem potěšila karvinská rodačka a členka Pražského filharmonického sboru Grażyna Biernot společně s Jiřím Černým. Na varhany je doprovázel Kamil Novák, ředitel ZUŠ Bedřicha Smetany.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více