Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Lidé mohou vybrat nové stromy pro Karvinou

26. května 2015 15:11 | Karviná | AUTO IMPORT

Obyvatelé Karviné se mohou zapojit do nového projektu s názvem Stromy pro Karvinou, který právě v těchto dnech startuje. Mohou si prostřednictvím ankety navrhnout novou výsadbu stromů. Vyberou si konkrétní místo a druh, který tam má růst. Více se už dozvíte v následující reportáži.

V Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov otevřeli tři zrekonstruovaná patra

26. května 2015 13:23 | Karviná | AUTO IMPORT

V Rehabilitačním sanatoriu Lázní Darkov slavnostně otevřeli tři zrekonstruovaná ubytovací patra v nejvyšších poschodích. Stavební úpravy započaly v polovině ledna letošního roku a vyžádaly si investici několika desítek milionů korun.

Aktuálně z Karviné 26.5.2015

26. května 2015 12:14 | Karviná | AUTO IMPORT

1. Beseda s hokejistou na ZŠ Prameny
2. Pozvánka na hokejbalová utkání

EKOZOO - ekologická soutěž pro žáky karvinských základních škol

26. května 2015 10:45 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinský magistrát připravil pro děti ze základních škol zajímavou a velmi inspirující soutěž. Z odpadového materiálu měly děti vyrobit jakékoliv zvíře ze zoologické zahrady. Výrobky hodnotili občané města na Masarykově náměstí v rámci akce Den Země. Na ty nejlepší se podívejte i vy.

Město Frýdek-Místek ocenilo úspěšné házenkáře

25. května 2015 17:30 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdeckomístečtí házenkáři vybojovali v republikovém finále Sportovní ligy základních škol druhé místo a domů si odvezli stříbrné medaile. Magistrát města poté úspěšné házenkáře ocenil.

Poznejte kouzlo Beskyd a města F-M objektivem

25. května 2015 17:29 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Minulý rok odstartovalo Beskydské informační centrum minikurz fotografování pod názvem Beskydy a Frýdek-Místek objektivem aneb Foťte jinak, foťte lépe. Pilotní kurzy se staly velmi úspěšnými, proto i v letošním roce mohou zájemci objevit kouzlo fotografování.

Muzeum Beskyd zve na výstavu II. světová válka

25. května 2015 17:28 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Na frýdeckém zámku v těchto dnech probíhá další výstava Muzea Beskyd, tentokrát zaměřená na druhou světovou válku. Návštěvníci se na ní dozví zajímavé informace a prohlédnou si řadu exponátů.

Kroužek Taneční skupiny Aktiv v SVČ Klíč F-M

25. května 2015 17:24 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Před časem jsme vám představili taneční skupinu Aktiv, která ve Středisku volného času Klíč vede kurzy moderních tanců pro děti. Tenkrát jsme se zaměřili na malé tanečníky, dnes se již podíváme na ty starší a pokročilejší.

Důkladná kontrola domů v Karviné-Novém Městě

23. května 2015 12:35 | Karviná | AUTO IMPORT

Rozkradené hydranty, injekční stříkačka zapíchnutá ve stěně a nepořádek na chodbách některých domů v Karviné-Novém Městě. Takový obrázek si udělali strážníci a policisté, kteří se sem v rámci Nulové tolerance vydali společně se zástupci hygieny, hasiči a úředníky na kontrolu.

Karvinští dobrovolní hasiči se zúčastnili boje o titul Železný hasič

23. května 2015 10:33 | Karviná | AUTO IMPORT

Ve Stonavě se už pošesté dobrovolní hasiči z různých sborů našeho kraje utkali o titul Železný hasič. Náročné disciplíny měly prověřit jejich fyzickou kondici, připravenost a sílu. Železným hasičem se stal Zdeněk Jánoš z Hatě, který tak zastavil sérii vítězství hasičů z Metylovic.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více