Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

v Karviné obnovili po deseti letech turnaj Draka

22. května 2015 14:31 | Karviná | AUTO IMPORT

Karvinský Survival & Kung fu club obnovil po deseti letech turnaj Draka.V hale bývalé Kovony se tak před rozhodčími předvedlo více než 75 závodníků z Česka a Polska. Mimořádně úspěšný byl účastník z domácího týmu Denis David Filípek, který kromě 4 zlatých medailí získal i pohár nejvšestrannějšího závodníka turnaje.

Karviná odmítá zrušit plachtovací vyhlášku

22. května 2015 10:30 | Karviná | AUTO IMPORT

Zastupitelé Karviné odmítli zrušit takzvanou plachtovací vyhlášku, která řidičům nákladních aut přikazuje zakrývat sypký a prašný náklad. Obecně závazná vyhláška se ale nelíbí ministerstvu vnitra a přikazuje ji zrušit. Spor nejspíše skončí u soudu.

Ve Frýdku-Místku proběhne jedna seč trávy navíc

21. května 2015 21:41 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Město Frýdek-Místek nechá trávu na sídlištích posekat vícekrát. Jeho vedení totiž uvolnilo na sečení zelených ploch více peněz. Trávníky v sídlištních zástavbách tak budou posečeny do konce roku celkem čtyřikrát, což je v porovnání s minulými léty o jedno sečení více.

Rozpraskaná cesta ve Skalici projde rekonstrukcí

21. května 2015 21:40 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Občané Skalice u Frýdku-Místku se dočkají nové silnice. Současný stav zhruba kilometrového úseku vozovky vedoucí směrem na Kamenec je ve velmi špatném stavu a je třeba jej opravit. Řidiči však v tomto místě musí počítat s dopravním omezením.

Okolo Frýdku-Místku se jela netradiční cyklojízda

21. května 2015 21:39 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Do Frýdku-Místku se sjely stovky cyklistů, koloběžkářů, rekreačních i aktivních sportovců, ale také rodičů s kočárky, aby společně vyrazily na trasy akce s názvem Frýdek-Místek na kole. Cílem této ojedinělé cykloakce bylo nabídnout v jediném dni sport, zábavu, pomoc i poučení.

Ve F-M proběhl zábavně soutěžní den seniorů

21. května 2015 21:37 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku proběhl další ročník zábavně soutěžního dne pro seniory. Pro účastníky akce byl připraven program plný her a soutěžních disciplín. Nechyběly ani malé kulturní vložky.

Na Karvinsku se v kalových nádržích těží uhlí

19. května 2015 13:37 | Karviná | AUTO IMPORT

Těžba uhlí je už od pradávna spojená s negativním vlivem na krajinu, kterou lidé nazývají měsíční. V posledních letech se ale těžaři snaží ji obnovit a vrátit tam život.

Teplárna Karviná spustila novou odsiřovací linku

19. května 2015 11:29 | Karviná | AUTO IMPORT

Společnost Veolia Energie Česká Republika zprovoznila v Teplárně Karviná novou odsiřovací linku. Díky ní se výrazně sníží emise síry vypouštěné do ovzduší, což bude mít pozitivní vliv na zlepšení životního prostředí v našem regionu.

V Karviné probíhá údržba pískovišť

19. května 2015 10:28 | Karviná | AUTO IMPORT

Pracovníci technických služeb se pustili do údržby pískovišť na území města. Starý písek nahrazují novým a tam, kde je to nutné, opravují sedací hranu z dřevěných desek. Písek se mění na 220 pískovištích co dva roky, letos dojde k výměně u poloviny z nich, u zbývajících se vymění písek příští rok.

Žáci v Karviné soutěžili v poskytování první pomoci

19. května 2015 9:53 | Karviná | AUTO IMPORT

Téměř každý z nás se alespoň jednou ve svém životě dostane do situace, kdy bude nucen poskytnout první pomoc. Český červený kříž proto každoročně prověřuje žáky základních škol prostřednictvím celorepublikové soutěže. Okresní kolo se konalo i v Karviné a my jsme byli zvědaví, s jakými úrazy a poraněními si musely děti poradit.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více