Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Ve F-M opět probíhá značení kol syntetickou DNA

18. května 2015 23:02 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Ve Frýdku-Místku bylo opět zahájeno forenzní značení jízdních kol syntetickou DNA. Majitelé těchto dopravních prostředků se tak mohou pojistit proti krádeži. Značení s sebou letos přináší i novinky.

Děti se díky kroužku SVČ Klíč mohou naučit zumbu

18. května 2015 23:01 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Bohatou škálu kroužků, které frýdeckomísteckým dětem nabízí Středisko volného času Klíč, doplňují také kroužky zaměřené na tanec. Prostřednictvím jednoho z nich se mohou děti naučit zumbu, která spojuje prvky tance a cvičení.

KulturaFM připravuje řadu letních akcí

18. května 2015 23:00 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

S ředitelem KulturyFM o chystaných letních akcích.

Rodinné týmy čelily v Karviné nástrahám velkoměsta

16. května 2015 13:05 | Karviná | AUTO IMPORT

Už po osmé se mohly rodiny zapojit do velké netradiční soutěže pro malé i velké nazvané Nástrahy velkoměsta. Soutěžní týmy musely čelit nástrahám a získat co nejvíce životních zkušeností. Mezi stanovišti se přepravovaly imaginárním autobusem.

Karvinský talent 2015

16. května 2015 9:55 | Karviná | AUTO IMPORT

Líheň začínajících zpěváků je bohatší o čtyři další vítěze Karvinského talentu. Jeho 9. ročník opět zorganizovala Základní a mateřská škola Prameny za finanční pomoci města. Finalisty soutěže vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Pozvánka na karvinskou akci S rapem proti kriminalitě

16. května 2015 8:39 | Karviná | AUTO IMPORT

Pozvánka na akci s Lukreciem Changem v pátek 22.5. 2015

Letní koupaliště v Karviné se připravuje na sezónu

15. května 2015 19:56 | Karviná | AUTO IMPORT

Letní koupaliště prochází v těchto dnech přípravami na následující sezónu. Provádějí se úpravy areálu, opravují se atrakce a také se čistí bazény.

Školní vysílání 15.5.2015 - ZŠ Dělnická

15. května 2015 9:57 | Karviná | AUTO IMPORT

Reportáž připravil školní štáb při ZŠ Dělnická.

Schodiště na lávce u haly Polárka ve F-M je opraveno

14. května 2015 22:58 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Lávka pro pěší u haly Polárka prochází rekonstrukcí. Už v loňském roce byla opravena jedná část schodů. Letos v dubnu pak pracovníci Technických služeb obnovili také schodiště na druhé straně lávky. O dalších opravách se bude rozhodovat v těchto dnech.

Plavecký oddíl ve F-M funguje již deset let

14. května 2015 22:57 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Desátým rokem funguje ve Frýdku-Místku tamní plavecký oddíl. Za dobu svého působení ve městě si jeho plavci vysloužili řadu cen v prestižních soutěžích. My jsme navštívili oddíl při jednom z jeho tréningů, abychom si s úspěšnými plavci popovídali.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více