Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Michal Pobucký je opět primátorem Frýdku-Místku

9. února 2015 17:43 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

V pátek se konalo mimořádné zasedání zastupitelstva města. Členové jednohlasně odsouhlasili, že primátorský post opustí Radim Vrbata z hnutí ANO a nahradí ho opět Michal Pobucký z ČSSD, který stál v čele města od roku 2012. Vyjádření některých zastupitelů přinášíme v reportáži.

Zápis školáků do prvních tříd na 5. ZŠ

9. února 2015 17:42 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Minulý týden probíhaly zápisy dětí do prvních tříd. My jsme se vypravili na 5. základní školu Elišky Krásnohorské, která je zaměřena na sport. Letos se ve škole chystají otevřít 4 první třídy.

Fotbalista Matušovič besedoval s žáky karvinské ZŠ Prameny

7. února 2015 19:39 | Karviná | AUTO IMPORT

Fotbalista Miroslava Matušovič si udělal čas na žáky karvinské Základní školy Prameny. Odpovídal jim na jejich zvídavé dotazy a ukázal jim svou sbírku dresů a medailí. Škola si pozývá sportovce pravidelně, aby dětem přiblížila sporty a známé sportovní osobnosti.

Odboráři vyjednávají s OKD o propouštění horníků

7. února 2015 19:38 | Karviná | AUTO IMPORT

Velká nejistota panuje mezi horníky v OKD. Společnost chystá v letošním roce propustit stovky zaměstnanců. Na seznamech se ale objevila i jména, se kterými zásadně nesouhlasí odboráři. Ti požadují, aby se místo mladých perspektivních horníků více snížily stavy zaměstnanců dodavatelských firem.

Příprava zóny Nad Barborou a rozšíření výroby na Novém Poli

7. února 2015 19:37 | Karviná | AUTO IMPORT

Zastupitelstvo Karviné schválilo změnu územního plánu, která upřesňuje záměry krajské územně plánovací dokumentace. Díky nim bude podle primátora města možné pokračovat v přípravě průmyslové zóny Nad Barborou přesně tak, jak má investor v plánu, a také to umožní rozšířit výrobní prostory jedné z firem v zóně Nové Pole.

Instalace pachových ohradníků v Karviné

7. února 2015 19:36 | Karviná | AUTO IMPORT

Od jara do podzimu loňského roku zahynulo v Karviné pod koly projíždějících aut 49 kusů spárkaté zvěře. Aby se tyto nešťastné události děly co nejméně, uvolnil magistrát finanční prostředky na nákup pachových ohradníků, které si mezi sebou rozdělily jednotlivé myslivecké spolky.

Magistrát řeší problémy s hlukem na silnici R48

5. února 2015 17:50 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Obyvatelé Lysůvek Chlebovic a Zelinkovic na Frýdecko-Místecku si stěžují na dopravní hluk ze silnice R48. Projíždějící auta lidem dlouhodobě komplikují život a kvůli nadměrnému hluku už sepsali zástupci obcí několik petic. Ředitelství silnic a dálnic přislíbilo, že bude situaci řešit.

Za černé skládky hrozí pokuta až 50 tisíc korun

5. února 2015 17:49 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Kupy odpadu, staré elektrospotřebiče, občas i nějaká pneumatika. Černé skládky na území města jsou už běžným jevem. Nejen, že hyzdí městské prostředí, ale ročně stojí městskou kasu sta tisíce korun. V případě zjištění viníka, který skládku založil, mu přitom hrozí až padesáti tisícová pokuta.

ADRA uspořádala sbírku pro ukrajinské Mukačevo

5. února 2015 17:46 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Dobrovolnické centrum ADRA vyhlásilo sbírku na pomoc pro Ukrajinu. Lidé mohou až do 18. února přinášet do charitativního obchůdku jakékoliv trvanlivé potraviny s minimální trvanlivostí alespoň tři měsíce, konzervy nebo například zdravotnické potřeby.

Složky IZS poměřily síly v sálové kopané

5. února 2015 17:45 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Složky integrovaného záchranného systému již po sedmé změřily síly v sálové kopané. Turnaj připravila frýdeckomístecká městská policie a účastnilo se ho celkem osm týmů.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více