Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: AUTO IMPORT

Statistika karvinské PČR za rok 2014

3. února 2015 14:48 | Karviná | AUTO IMPORT

Rok 2014 byl velmi příznivý ve statistických číslech karvinské policie. Kriminalita ve městě klesla, policisté řešili méně případů.

Potravinová sbírka ADRY probíhá i v Karviné

3. února 2015 13:36 | Karviná | AUTO IMPORT

Potravinovou sbírku pro ukrajinské město Mukačevo pořádá organizace ADRA. Termín sbírky je stanoven od 2. do 18. února, kdy lidé mohou přinést do charitativních obchůdků ADRY v Karviné trvanlivé potraviny a zdravotnické potřeby pro tamní nemocnici. Vítané jsou především těstoviny, cukr, mouka, rýže a fazole. Konzervy, sušené mléko a jakékoliv další potraviny s trvanlivostí minimálně tři měsíce.

Karvinským prvňáčkům ze ZŠ Borovského udělalo radost pololetní vysvědčení

3. února 2015 12:10 | Karviná | AUTO IMPORT

Děti mají za sebou první polovinu školního roku. S radostí šli do školy hlavně prvňáčci, kteří se těšili na své úplně první vysvědčení. Většinou na nich byly jen samé jedničky.

Karvinští diváci podpořili finalisty MČR v badmintonu

3. února 2015 10:34 | Karviná | AUTO IMPORT

V Karviné se konalo třídenní Mistrovství České republiky v badmintonu. Nejlepší hráči a hráčky z celé naší země tady bojovali o cenné medaile.

Letos pomůže africkým dětem přes 300 škol

2. února 2015 20:26 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

"Hromadné sněhulákování", tak nazvali organizátoři mimořádnou akci, během které mohou zájemci podpořit děti v africké Gambii. Podpořit projekt Sněhuláci pro Afriku ostravského Gymnázia Ostrava Hrabůvka, se tento rok rozhodlo přes tři sta škol, organizací a firem z celé republiky.

Kolem Olešné jsou upraveny běžecké stopy

2. února 2015 20:25 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Běžkaři z Frýdku-Místku a okolí mohou v těchto dnech vyrazit na okruh kolem přehrady Olešná, kde jsou strojově upraveny dvě bílé stopy. Ty upravují v návaznosti na sněhové a povětrnostní podmínky Technické služby.

Nemocnice ve Frýdku-Místku hledá dobrovolníky

2. února 2015 20:23 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Frýdeckomístecká nemocnice ve spolupráci s Dobrovolnickým centrem ADRA hledá dobrovolníky na oddělení následné péče. Jedná se o zcela nový program, jehož cílem je zpestřit a ukrátit čas, který tráví dlouhodobě hospitalizovaní pacienti v nemocnici během své léčby.

Nemocnici ve Frýdku-Místku navštívil Mrazík

2. února 2015 20:22 | Frýdek-Místek | AUTO IMPORT

Na dětské oddělení frýdeckomístecké nemocnice přijeli žáci ze základní školy z Frýdlantu nad Ostravicí, kteří nemocným dětem zahráli divadelní představení, známou ruskou pohádku o Mrazíkovi.

3. zasedání zastupitelstva města Karviné

30. ledna 2015 15:53 | Karviná | AUTO IMPORT

V sále Slezské univerzity se se ve čtvrtek večer konalo 3. zasedání zastupitelstva města.

Karvinský kahanec 2015

30. ledna 2015 14:51 | Karviná | AUTO IMPORT

Zimní stadion v Karviné nabídl divákům zajímavou podívanou v podobě tradičních krasobruslařských závodů dětí a mládeže. Svou volnou jízdu tady předvedlo 90 závodníků z různých měst Moravskoslezského kraje. Karvinští si vedli velmi dobře, pochlubit se mohou několika medailemi.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více