Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Lidé z Havířova a okolí mohou po dlouhých letech opět bruslit na rybníku Pašůvka

19. ledna 2024 11:13 | Havířov | Bára Kelnerová

Český rybářský svaz dokončil v minulém roce rozsáhlou revitalizaci rybníka Pašůvka v Horní Suché na Karvinsku. Svaz veřejně slíbil, že v zimě bude opět rybník sloužit k bruslení a tak se i stalo.

Radnice v Havířově hledá autora neznámé sochy

19. ledna 2024 11:09 | Havířov | Bára Kelnerová

Radnice v Havířově pátrá po informacích, které by odhalily, komu patří socha chlapce s akordeonem, která se nachází uprostřed ostrůvku malého rybníku v Prostřední Suché. O pomoc žádá i veřejnost.

Lidem v městských bytech v Havířově se od února zvednou ceny záloh za teplo a vodu

18. ledna 2024 20:24 | Havířov | Bára Kelnerová

Za teplo a vodu si nájemníci v městských bytech v Havířově připlatí stovky korun. Nárůst cen od dodavatelů Městská realitní agentura promítne do záloh od února.

Zálohy za teplo a vodu se v Havířově zvýší o stovky korun, vypnutím radiátorů lidé ale neušetří

18. ledna 2024 12:40 | Havířov | Bára Kelnerová

Za teplo a vodu si nájemníci v městských bytech v Havířově připlatí stovky korun. Nárůst cen od dodavatelů Městská realitní agentura promítne do záloh od února.

Rybník Pašůvka v Horní Suché se stal hitem pro přírodní bruslení

17. ledna 2024 12:12 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

Český rybářský svaz dokončil v minulém roce rozsáhlou revitalizaci rybníka Pašůvka v Horní Suché na Karvinsku. Svaz veřejně slíbil, že v zimě bude opět rybník sloužit k bruslení a tak se i stalo.

Centra pro lidi bez domova prodlužují v mrazech provozní dobu, někteří lidé nocují přesto venku

16. ledna 2024 20:27 | Havířov | Bára Kelnerová

Nízkoprahové denní centrum v Havířově poskytuje přes den přístřeší a další služby pro lidi bez domova. Zájem o přečkání mrazivého počasí v teple je velký. Přesto někteří lidé spí i nadále venku.

Pokud jsou tuhé mrazy, lidé bez domova nemusí zůstat venku, centra prodlužují provozní dobu

16. ledna 2024 12:03 | Havířov | Bára Kelnerová

Nízkoprahové denní centrum v Havířově poskytuje přes den přístřeší a další služby pro lidi bez domova. Zájem o přečkání mrazivého počasí v teple, je velký. Přesto někteří lidé spí i nadále venku.

Žáky z AZ hokejové akademie navštívil zpěvák Petr Harazin a nepřišel s prázdnou

16. ledna 2024 11:55 | Havířov | Bára Kelnerová

Žáci z hokejové akademie, kteří se učí na ZŠ 1. Máje dostali dárek od frontmana kapely Nebe Petra Harazina. Z mikin s logem AZ a čepic měly děti obrovskou radost. Radost z žáků mají i učitelé, děti se prý mohou těšit na pěkné vysvědčení.

Na lyžařský výcvik nepojede v Havířově 5 ze 17 základních škol

16. ledna 2024 11:47 | Havířov | Bára Kelnerová

Školy v zimních měsících pořádají lyžařské výcviky. V Havířově do hor vyrazí 12 ze 17 škol základních škol. Některé kurz letos vypustí, a to z obavy počasí či zvýšení cen. Pro žáky ale organizují i jiné pobytové akce.

Na lyžařský výcvik nepojede v Havířově 5 ze 17 základních škol

15. ledna 2024 11:57 | Havířov | Bára Kelnerová

Školy v zimních měsících pořádají lyžařské výcviky. V Havířově do hor vyrazí 12 ze 17 škol základních škol. Některé kurz letos vypustí, a to z obavy počasí, či zvýšení cen.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více