Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Městská policie v Havířově se bude v dubnu stěhovat do nové moderní budovy

12. ledna 2024 20:30 | Havířov | Bára Kelnerová

Strážníci MP v Havířově se připravují na velké stěhování. Radnice investovala desítky milionů korun do přestavby staré budovy PČR. V objektu se bude nacházet dispečink městské policie, kompletní kamerový systém, ale i velká školící místnost, či garáže pro služební vozidla.

Strážníci v Havířově se v dubnu přestěhují do nově zrekonstruované budovy

12. ledna 2024 13:57 | Havířov | Bára Kelnerová

Strážníci MP v Havířově se připravují na velké stěhování. Radnice investovala desítky milionů korun do přestavby staré budovy PČR. V objektu se bude nacházet dispečink městské policie, kompletní kamerový systém, ale i velká školící místnost, či garáže pro služební vozidla.

Poplatek za odpad musí být v Havířově zaplacen do 30. června

12. ledna 2024 11:49 | Havířov | Bára Kelnerová

Poplatek za odpad se v Havířově zvedl o 420 korun. Jaké mají lidé možnosti platby a do kdy musí být celá částka uhrazena, objasnila vedoucí oddělení správy poplatků Hana Bauerová.

V kostele v Horní Suché se konal Novoroční koncert ZŠ a MŠ s polským vyučovacím jazykem

12. ledna 2024 11:07 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

Žáci a učitelé ze základní školy s polským vyučovacím jazykem uspořádali tradiční Novoroční koncert v kostele v Horní Suché. Ten škola pořádá vždy co dva roky.

Kamery s umělou inteligencí umí spočítat lidi v davu i rozpoznat obličeje, do kamer investuje i MP v Havířově

10. ledna 2024 19:13 | Havířov | Bára Kelnerová

V loňském roce zahájila městská policie v Havířově kompletní modernizaci stávajícího kamerového dohlížecího systému. A investovala i do kamer s umělou inteligencí. Systém zvládne monitorovat situaci na silnicích i veřejných prostranstvích.

Městská policie v Havířově pořizuje kamery s umělou inteligencí, první je na Hlavní třídě

10. ledna 2024 15:04 | Havířov | Bára Kelnerová

V loňském roce zahájila městská policie v Havířově kompletní modernizaci stávajícího kamerového dohlížecího systému. A investovala i do kamer s umělou inteligencí. Systém zvládne monitorovat situaci na silnicích i veřejných prostranstvích.

V havířovské nemocnici se rodiče nemusí starat o vyřízení rodných listů, matrikářky chodí na oddělení

9. ledna 2024 18:37 | Havířov | Bára Kelnerová

Dítě se narodí v havířovské nemocnici například ve tři hodiny ráno, jeho rodiče už mají v ruce rodný list po osmé hodině. A to díky spolupráci s magistrátem.

Rodiče v havířovské nemocnici dostanou díky spolupráci s magistrátem rodný list dítěte pár hodin po porodu

9. ledna 2024 13:29 | Havířov | Bára Kelnerová

Dítě se narodí v havířovské nemocnici například ve tři hodiny ráno, jeho rodiče už mají v ruce rodný list po osmé hodině. A to díky spolupráci s magistrátem, který takto vyhovuje i cizím státním příslušníkům.

Tříkrálovou sbírku podpořili i úředníci havířovského magistrátu

9. ledna 2024 8:59 | Havířov | Bára Kelnerová

Prvních čtrnáct dnů v lednu mohou lidé udělat dobrý skutek a podpořit Tříkrálovou sbírku. Koledníci tradičně zavítali i na magistrát. A úředníci byli opět štědří.

Otužilci se na Tři krále společně ponořili do ledové vody Žermanické přehrady

7. ledna 2024 13:16 | Celý MS kraj | Bára Kelnerová

Svátek tří králů je tradičním termínem pro otužilce, kteří se scházejí na společném ponoru do Žermanické přehrady. Letos se jich sešla necelá stovka a další příznivci jim fandili na břehu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více