Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Havířovskou desítku pro hendikepované podpořilo přes tisíc běžců, padaly i traťové rekordy

16. října 2023 13:08 | Havířov | Bára Kelnerová

Do 8. ročníku městského běhu Havířovská desítka se celkově zapojilo přes tisíc lidí. Kromě traťových rekordů padl i rekord ve vybrané částce na podporu hendikepovaných sportovců.

YO sport uspořádal v Havířově akci Švihej pro hendikepované

13. října 2023 22:45 | Havířov | Bára Kelnerová

Skákat přes švihadlo je zábava, ale je to i dobrý způsob na posílení celého těla a fyzičku. Když se k tomu přidá i myšlenka pomoci druhým, stálo za to navštívit trénink, který uspořádal YO sport.

Cestují se mohou těšit na nové bezbariérové perony, modernizace vlakové stanice v Havířově začala

13. října 2023 19:52 | Havířov | Bára Kelnerová

Správa železnic zahájila komplexní přestavbu havířovské stanice. Po dokončení bude nádraží již zcela bezbariérové a spoje ve směru od Ostravy budou moci končit až na zástavce Havířov střed.

Správa železnic zahájila modernizaci stanice v Havířově, nástupiště budou již bezbariérová

13. října 2023 13:30 | Havířov | Bára Kelnerová

Správa železnic zahájila komplexní přestavbu havířovské stanice. Po dokončení bude nádraží již zcela bezbariérové a spoje ve směru od Ostravy budou moci končit až na zástavce Havířov střed.

Havířovská městská policie připravila opět kurz Ženy, naučte se bránit!

13. října 2023 12:39 | Havířov | Bára Kelnerová

Po tříleté pauze Městská policie v Havířově opět pořádá kurz Ženy, naučte se bránit! Účastnice se tak učí nejen různé techniky sebeobrany, ale dozvědí se také, jak nebezpečným situacím předcházet.

MP v Havířově uspořádala pro ženy opět kurz sebeobrany

12. října 2023 10:21 | Havířov | Bára Kelnerová

Po tříleté pauze Městská policie v Havířově opět pořádá kurz Ženy, naučte se bránit! Účastnice se tak učí nejen různé techniky sebeobrany, ale také se dozvědí, jak nebezpečným situacím předcházet.

Střední škola polytechnická v Havířově-Šumbarku prochází proměnou

10. října 2023 20:33 | Havířov | Bára Kelnerová

Střední škola polytechnická v Havířově si uvědomuje, že v při vstupu do školy záleží na prvním dojmu. Ten však na budoucí studenty i rodiče nepůsobil dobře. Proto i za podpory kraje došlo k modernizaci.

V Galerii Maryčka v Havířově je k vidění výstava Krok za krokem za našimi předky

10. října 2023 15:47 | Havířov | Bára Kelnerová

Klub genealogie a heraldiky při Městském kulturním středisku v Havířově uspořádal v Galerii Maryčka výstavu Krok za krokem za našimi předky. Součástí jsou nejen rodokmeny, ale i návody, jak pátrat v minulosti.

Na Střední škole polytechnické v Havířově zmizely při vstupu retro prvky

10. října 2023 12:38 | Havířov | Bára Kelnerová

Střední škola polytechnická v Havířově si uvědomuje, že v při vstupu do školy záleží na prvním dojmu. Ten však na budoucí studenty i rodiče nepůsobil dobře. Proto i za podpory kraje došlo k modernizaci.

Lidi v Havířově ohrožuje agresivní muž, troufl si i na obsluhu večerky

9. října 2023 11:43 | Havířov | Bára Kelnerová

Ochranné plexisklo zřejmě ochránilo prodavačku v havířovské večerce před fyzickým napadením agresivním mužem. Ten je ve městě známou firmou. Lidé mají obavy, aby jednou nedošlo k nějakému neštěstí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více