Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Vedení Havířova opět úřadovalo přímo na náměstí Republiky, lidé se seznámili s novým projektem

3. října 2023 14:59 | Havířov | Bára Kelnerová

Vedení havířovské radnice úřadovalo přímo na náměstí Republiky. Lidé se tak mohli seznámit s chystaným projektem revitalizace lesoparku Stromovka a také pokládat zástupcům města nejrůznější otázky.

Přestavba nádraží v Havířově se stala stavbou roku MSK

3. října 2023 10:32 | Havířov | Bára Kelnerová

Zbourat, nebo zachovat? Tak před lety zněla otázka, co s havířovskou výpravní halou. Radnice nakonec investovala do modernizace přednádraží a Správa železnic do oprav svých budov. Za to nyní město převzalo prestižní cenu.

V Ostravě byl zahájen 14. ročník loutkového festivalu Spectaculo Interesse

2. října 2023 13:06 | Celý MS kraj | Bára Kelnerová

V Loutkovém divadle v Ostravě byl zahájen již 14. ročník mezinárodního soutěžního festivalu Spectaculo Interesse. Diváky čeká řada zajímavých představení, ze kterých si vyberou děti i dospělí.

Dobrovolníci staví nový chodník na vrcholu Lysé hory, na původním povrchu jde o zdraví

1. října 2023 11:45 | Celý MS kraj | Bára Kelnerová

Nejvyšší bod Lysé hory, která patří mezi nejnavštěvovanější vrcholy Beskyd, prošel v minulých dnech první etapou plánovaných úprav. Dobrovolníci tam vybudovali štětový chodník, aby se k vrcholu dostali i lidé s kočárky nebo různě hendikepovaní.

Zastupitelé v Havířově schválili změnu územního plánu

30. září 2023 11:03 | Havířov | Bára Kelnerová

Radnice rok a půl připravovala změnu územního plánu, kterou nyní schválili zastupitelé. Důvodem pro změnu byla zejména regulace masivní výstavby v okrajových částech města.

Kotulova dřevěnka ukončila sezonu Dnem řemesel, nyní roubenku čeká výměna elektroinstalace

30. září 2023 10:59 | Havířov | Bára Kelnerová

Tradičním Dnem řemesel ukončila Kotulova dřevěnka v Havířově letní sezonu, která byla z pohledu počtu návštěvníků úspěšná. Rušno v areálu bude ale i na podzim, a to z důvodu rekonstrukce.

Gymnázium v Havířově-Podlesí prošlo rekonstrukcí, žáci oceňují venkovní žaluzie i rekuperační jednotky

30. září 2023 10:53 | Havířov | Bára Kelnerová

Gymnázium v Havířově-Podlesí se během prázdnin změnilo ve staveniště. Moravskoslezský kraj podpořil na škole dvě velké rekonstrukce. Díky nové elektroinstalaci už nebude docházet k výpadkům proudu a hlavně žákům do oken už nepraží slunce.

Žáci v Horní Suché se zapojili do Evropského týdne mobility akcí Pěšky do školy

29. září 2023 12:18 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

Základní a mateřská škola v Horní Suché se v letošním roce připojila k osvětové akci v rámci Evropského týdne mobility projektem Pěšky do školy. Kdo chtěl, mohl využít i společné projížďky obcí na kole či koloběžce se starostou.

Kotulova dřevěnka ukončila sezonu, na podzim začne v areálu oprava elektroinstalace

29. září 2023 12:13 | Havířov | Bára Kelnerová

Tradičním Dnem řemesel ukončila Kotulova dřevěnka v Havířově letní sezonu, která byla z pohledu počtu návštěvníků úspěšná. Rušno v areálu bude ale i na podzim, a to z důvodu rekonstrukce.

Krajský úřad uspořádal opět Den otevřených dveří, lidé mohli vidět i zlatý poklad

29. září 2023 12:08 | Celý MS kraj | Bára Kelnerová

Krajský úřad uspořádal pro veřejnost Den otevřených dveří. Lidé tak měli možnost nahlédnou do jindy nepřístupných prostor. K vidění byl i zlatý poklad a bohatý doprovodný program.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více