Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Rehabilitační vana s běžícím pásem pro psy. Unikát v Havířově

21. srpna 2010 11:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Rehabilitační vana pro psy s běžícím pásem, to je léčebná metoda, která prozatím není v České republice tak známá, i když je velice účinná. Jedna taková veterinární klinika, která rehabilitační vanu používá, se nachází právě v Havířově.

Havířovská lípa s novou tváří - beseda

21. srpna 2010 9:09 | Havířov | Bára Kelnerová

Řezbářské sympozium aneb Havířovská lípa s novou tváří. Tato velkolepá akce začne už v příštím týdnu. My jsme si proto pro vás připravili na toto téma besedu s koordinátorkou řezbářů Alenou Hlouškovou.

Rehabilitační vana s běžícím pásem pro psy. Unikát v Havířově

20. srpna 2010 16:03 | Havířov | Bára Kelnerová

Rehabilitační vana pro psy s běžícím pásem. Tak to je léčebná metoda, která prozatím není v České republice tak známá, i když je velice účinná. My jsme jednu takovou veterinární kliniku, která rehabilitační vanu používá, v Moravskoslezském kraji našli, a to právě v Havířově.

Novou šanci gambleři a alkoholici berou v Havířově všemi deseti

20. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Armáda spásy otevřela v Havířově téměř před rokem pobytovou službu pro alkoholiky a gamblery, kteří se ocitli na ulici. V zařízení mohou tito lidé zůstat rok a půl a tím se služba řadí k ojedinělým v celé České republice. A jak se těmto lidem daří?

Novou šanci gambleři a alkoholici berou v Havířově všemi deseti

19. srpna 2010 19:22 | Havířov | Bára Kelnerová

Armáda spásy otevřela v Havířově téměř před rokem pobytovou službu pro alkoholiky a gamblery, kteří se ocitli na ulici. V zařízení mohou tito lidé zůstat rok a půl a tím se služba řadí k ojedinělým v celé České republice. A jak se těmto lidem daří?

Okruh na Havířovský kahanec už je téměř zabezpečen

17. srpna 2010 17:30 | Havířov | Bára Kelnerová

Jedna z největších akcí roku, Havířovský kahanec na Těrlickém okruhu, proběhne už tento víken. Od čtvrtku jsou na trati dobrovolníci, kteří mají velký úkol. Zabezpečit prefektně trať. Což není vůbec jednoduché.

Letečtí modeláři z Havířova a okolí ovládli o víkendu oblohu

17. srpna 2010 16:25 | Havířov | Bára Kelnerová

Na třicet modelářů se o víkendu sešlo na klubovém letišti Hohhenegger v Karviné, aby prolétli své stroje. Akci pořádal LMK Meteor Havířov, a jak nyní uvidíte, letadla jsou opravdu propracovanými replikami letounů.

Kolik Havířovanů ještě zemře, než se odnaučí chodit přez železniční trať?

17. srpna 2010 0:20 | Havířov | Bára Kelnerová

Je až neuvěřitelné, jak lidé hazardují se svým životem. Zkracovat si cestu přes koleje je u obchodního centra v Prostřední Suché úplně běžné. Přitom na železniční trati z Havířova do Českého Těšína za poslední tři roky zemřelo již sedm lidí.

Letečtí modeláři z Havířova a okolí ovládli o víkendu oblohu

17. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Na třicet modelářů se o víkendu sešlo na klubovém letišti Hohhenegger v Karviné, aby prolétli své stroje, které jsou opravdu propracovanými replikami letounů. Akci pořádal Letecko-modelářský klub Meteor Havířov.

Okruh na Havířovský kahanec už je téměř zabezpečen

17. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Jedna z největších akcí roku, Havířovský kahanec na Těrlickém okruhu, proběhne už tento víkend. Od čtvrtku jsou na trati dobrovolníci, kteří mají velký úkol, zabezpečit perfektně trať, což není vůbec jednoduché.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více