Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Sladge hokej se bude hrát poprvé také v Havířově

10. srpna 2010 19:07 | Havířov | Bára Kelnerová

Sladge hokej. Sport, především pro zdravotně postižené, který se stává stále více oblíbeným. A to i pro diváky. Proto se klub ze Studénky, jehož členem jsou i tři hráči z Havířova, rozhodl uspořádat na zimním stadionu exhibici.

Havířov si v sobotu připoměl tragédii v Životicích

10. srpna 2010 16:01 | Havířov | Bára Kelnerová

Pozůstalí, pamětníci i přátelé v sobotu uctili památku obětí Životické tragédie, při níž před 66 lety bylo gestapem popraveno 36 nevinných lidí. Na nedělní ráno 6. srpna roku 1944, které mnoha lidem zcela změnilo život, přišli zavzpomínat a položit věnce také zástupci města.

Evropský pohár ve vodním lyžování na Těrlické přehradě

10. srpna 2010 3:22 | Havířov | Bára Kelnerová

Po celý víkend ovládli Těrlickou přehradu borci na vodních lyžích. Finále Evropského poháru se zúčastnili zástupci šesti států, kteří si to rozdali ve slalomu, figurální jízdě a skocích. Organizátoři se obávali především hrozivého počasí, nakonec ale vše vyšlo.

Těrlická přehrada se proměnila v jedno velké smetiště

10. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V období prázdnin vypadá okolí Těrlické přehrady doslova jako skládka. Smutné je, že turistům, kteří mezi odpadky třeba stanují, to vůbec nevadí, rybářské stráži ale ano. Proto návštěvníky obcházejí a upozorňují je, aby si po sobě uklízeli. Bohužel vypadá to, že marně.

Havířov si v sobotu připoměl tragédii v Životicích

10. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Pozůstalí, pamětníci i přátelé v sobotu uctili památku obětí životické tragédie, při níž před 66 lety bylo gestapem popraveno 36 nevinných lidí. Na nedělní ráno 6. srpna roku 1944, které mnoha lidem zcela změnilo život, přišli zavzpomínat a položit věnce také zástupci města.

Sledge hokej se bude hrát poprvé také v Havířově

10. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Sledge hokej je sport určený především pro zdravotně postižené, a který se stává stále více oblíbeným, a to i pro diváky. Proto se klub ze Studénky, jehož členem jsou i tři hráči z Havířova, rozhodl uspořádat na zimním stadionu exhibici.

Evropský pohár ve vodním lyžování na Těrlické přehradě

9. srpna 2010 19:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Po celý víkend ovládli Těrlickou přehradu borci na vodních lyžích. Finále Evropského poháru se zúčastnili zástupci šesti států, kteří si to rozdali ve slalomu, figurální jízdě a skocích. Organizátoři se obávali především hrozivého počasí. Nakonec vše vyšlo.

Těrlická přehrada se proměnila v jedno velké smetiště

9. srpna 2010 16:50 | Havířov | Bára Kelnerová

Doslova skládka. Takto to nyní v období prázdnin vypadá v okolí Těrlické přehrady. Smutné je, že turistům, kteří mezi odpadky třeba stanují, to vůbec nevadí. Rybářské stráži ale ano. Proto návštěvníky obcházejí a upozorňují je, aby si po sobě uklízeli. Bohužel vypadá to, že marně.

Velké závody ve vodním lyžování na Těrlické přehradě

7. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Blíží se víkend a my pro vás máme nabídku, kam za zábavou. Určitě skvělá podívaná bude na Těrlické přehradě, kde proběhne finále Evropského poháru ve vodním lyžování.

Dětských úrazů v období prázdnin v kraji ubývá

7. srpna 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Z prázdnin mají největší strach především lékaři, kteří během července a srpna běžně ošetří desítky případů úrazů dětí. Jak jsme ale zjistili, v letošním roce tomu bylo v Moravskoslezském kraji jinak. Děti si prý už zvykly používat ochranné pomůcky, a proto úrazovost klesla.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více