Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

Vodní záchranáři pomáhali na Těrlické přehradě "tonoucímu"

27. července 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

"Tam se někdo topí, zavolejte pomoc!" Při této větě projede snad každému mráz po zádech. Na pozdní reakce však není čas. Pro tonoucího je každá sekunda drahá. Vodní záchranáři na Těrlické přehradě o tom ví své. Každým rokem se zde v průměru utopí jeden člověk.

Havířov získal dotaci na výstavbu Areálu volného času

27. července 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Nový Areál volného času v Havířově je vyčíslen zhruba na 800 milionů korun. Městu se nyní podařila získat dotace na vybudování infrastruktury ve výši 255 milionů korun.

Havířov získal dotaci na výstavbu Areálu volného času

26. července 2010 16:36 | Havířov | Bára Kelnerová

Areál volného času. Tak to znamená pojem, který bude skýtat zábavu v Havířově nevídaného rozměru. Celý projekt je vyčíslen zhruba na 800 milionů korun. Městu se nyní podařila získat dotace na vybudování infrastruktury ve výši 255 milionů korun.

Vodní záchranáři pomáhali na Těrlické přehradě "tonoucímu"

26. července 2010 15:23 | Havířov | Bára Kelnerová

Tam se někdo topí, zavolejte pomoc! Při této větě projede snad každému mráz po zádech. Na pozdní reakce však není čas. Pro tonoucího je každá sekunda drahá. Vodní záchranáři na Těrlické přehradě o tom ví své. Každým rokem se zde v průměru utopí jeden člověk.

Po protipovodňové hrázi v Havířově už se může jezdit

23. července 2010 16:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Silnice na protipovodňové hrázi v Havířově už je označená značkami a motoristé po komunikaci mohou opět jezdit. Cesta nebyla průjezdná od loňského roku. Po nově položeném asfaltu se dá dojet na levý břeh řeky Lučiny do Šenova a také k fotbalovému hřišti ČSAD.

Po protipovodňové hrázi v Havířově už se může jezdit

23. července 2010 15:04 | Havířov | Bára Kelnerová

Silnice na protipovodňové hrázi už je označená značkami a motoristé po komunikaci mohou opět jezdit. Cesta nebyla průjezdná od loňského roku. Po nově položeném asfaltu se dá dojet na levý břeh řeky Lučiny do Šenova, a také k fotbalovému hřišti ČSAD.

Muž z Havířova po mozkové příhodě bojuje o příspěvky

23. července 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Přestože jste na invalidním vozíku z důvodu mozkové příhody, neznamená to, že máte nárok na příspěvek na úpravu bytu či zakoupení automobilu. O tom se přesvědčila rodina Hanusova z Havířova, která se ale s jednáním úřadů nechce smířit.

Problémy s romskými pacienty v havířovské nemocnici

23. července 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Včera jsme vás informovali o výskytu žloutenky v orlovské a karvinské ubytovně. Šest romských pacientů je s touto nemocí hospitalizováno na infekčním oddělení havířovské nemocnice. Tam však dělají takový nepořádek, že ostatní pacienti raději podepisují revers. Personál je bezradný.

Muž z Havířova po mozkové příhodě bojuje o příspěvky

22. července 2010 19:22 | Havířov | Bára Kelnerová

Přesto, že jste na invalidním vozíku z důvodu mozkové příhody, neznamená to, že máte nárok na příspěvek na úpravu bytu či zakoupení automobilu. O tom se přesvědčila rodina Hanusova z Havířova, která se ale s jednáním úřadů nechce smířit.

Chcete si odpočinout? Využijte pro své rodiče respitní péči

22. července 2010 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Respitní péče. Služba, která není až tak známá a přitom má takový přínos. Své tom ví zejména lidé, kteří pečují o své seniorské příbuzné. V zařízení Sociálních služeb Havířova mohou jet například pečující na dovolenou a o jejich rodiče je dobře postaráno.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více