Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Bára Kelnerová

V květnu v Havířově otevřou nové sanatorium pro následnou péči

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířov bude mít nové Sanatorium pro následnou péči, kde by mohlo vzniknout až 70 lůžek. Zařízení také poskytne přes třicet nových pracovních míst. Radnice tento krok v době krize vítá.

Nové řešení kruhového objezdu ulehčí dopravě v Havířově

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Velký kruhový objezd v Havířově je už dlouhou dobu přetížen. Radnice proto přichází s řešením. Dopravu budou řídit semafory a jízdní pruhy vyřeší spirála.

Policie a strážníci v Havířově hledali sebevraha

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Strážníci městské policie v Havířově využili včera večer opět termokameru. Společně se státní policií hledali mladíka, který v sms zprávách tvrdil, že chce spáchat sebevreždu, spolykal prášky a leží někde bezvládně ve sněhu.

Maniak aerobik si dovezl z MČR medaile

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Dívky z havířovského klubu Maniak aerobik pod vedením Ivany Kožmínové získaly v Brně na Mistrovství České republiky hned několik cen.

Kdy dostane mládežnický hokej potřebnou dotaci?

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Dotace pro mládežnický hokej zřejmě nebude ještě vyplacena. Zástupci všech politických stran se v lednu dohodli, že finance budou uvolněny za dvou podmínek. První - předložení zprávy revizní komise, která už je dokončena s kladným doporučením. Druhá - do valné hromady klubu budou zvoleny konkrétní čtyři osoby.

Děti ze sboru Smajlík si v Praze zazpívají s Petrem Bendem

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Na Základní školu Na Nábřeží v Havířově přijel za pěveckým sborem Smajlík Petr Bende. Žáci společně se zpěvákem vystoupí 20. února na charitativním koncertě Kapky naděje v Praze.

Prvňáci na ZŠ Na Nábřeží se učí číst metodou Sfumato

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Na všech havířovských školách proběhl v pondělí a úterý zápis do prvních tříd. Krásně připravenou učebnu měla i základní škola Na Nábřeží. Prvňáčci na této škole se učí číst speciální metodou Sfumato, neboli splývavým čtením.

Nový havířovský filmový klub má velké plány do budoucna

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Chcete být režisérem, scénáristou či hercem? Pokud ano, můžete navštívit filmový klub, který vznikl v Havířově na počátku roku.

Havířovská nemocnice slavnostně otevřela dvě stanice LDN

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

V havířovské nemocnici byly otevřeny dvě nové stanice následné péče. Jejich kapacita je 46 lůžek a město na vybudování přispělo 600 tisíci korunami.

Nadační fond Nehemia poslal na postižené Haiti 800 tisíc korun

1. ledna 2008 0:00 | Havířov | Bára Kelnerová

Téměř 800 tisíc korun přispěli lidé nadačnímu fondu Nehemia, který vyhlásil sbírku na pomoc lidem postiženým ničivým zemětřesením na Haiti.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více