Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Dana Bielecká

Děti pomáhají - charitativní akce dětí z Karvinska

11. července 2011 0:10 | Stonava | Dana Bielecká

Úžasnou dávku solidarity projevili školáci z Karvinska včetně těch stonavských, kteří se rozhodli pomoci hendikepovaným dětem. Místo obvyklé finanční sbírky uspořádali v karvinském domě kultury 3 charitativní vystoupení. Peníze za vstupné pak věnovali na nákup pomůcek, bez kterých se postižené děti neobejdou.

Stonavské krojované horníky navštívili jejich kolegové ze Slovenska

4. července 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Stonavští krojovaní horníci o sobě dávají vědět i v zahraničí. Už vloni navázali kontakt se slovenskými kolegy, a že nejde jen o formalitu, dokazuje i nedávná návštěva havířů a představitelů města Pezinok ve Stonavě.

Červencovou duchovní promluvu připravil evangelický pastor Vladislav Volný

4. července 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

A nyní vám stonavský evangelický pastor, emeritní biskup pan Vladislav Volný, nabídne duchovní promluvu na červenec.

Stonavské děti dostaly vysvědčení, nejlepší byli prvňáci

4. července 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Každý ze stonavských prvňáčků měl na svém vysvědčení jen samé jedničky, což se už dlouho nestalo. Právě oni tak svou pílí výrazně přispěli k tomu, že ze 74 žáků prvního stupně se jich rovných 50 může chlubit vyznamenáním. Prospět se nepovedlo jen dvěma dětem. Překvapivě horší to už ale bylo s mravy.

Stonavští zastupitelé na své 6. schůzi projednali hospodaření za uplynulý rok

21. června 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Z šesti programových bodů, o kterých zastupitelé Stonavy jednali, vzbudily největší pozornost veřejnosti schválení auditorské zprávy o hospodaření obce za rok 2010 a finanční dar na dokončení rekonstrukce stonavské fary.

Stonavské děti vítaly blížící se prázdniny radovánkami

21. června 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Když se stonavské děti chystají na radovánky, neznamená to nic jiného, než že začíná léto, školní rok má na kahánku a blíží se prázdniny. A to pak radost školáků opravdu nebere konce.

Na lehkoatletické olympiádě ve Stonavě dominovali žáci z polských Marklowic

21. června 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Nejlepší sportovci ze stonavské základní školy, družebního gymnázia v polských Marklowicích a základní školy z Albrechtic se ve stonavském sportovním areálu utkali na lehkoatletické olympiádě.

První svaté přijímání a konfirmace ve stonavských svatostáncích

14. června 2011 6:40 | Stonava | Dana Bielecká

Stonavští věřící prožili jedny z nejdůležitějších událostí v životě. V katolickém chrámu to bylo první svaté přijímání, v evangelickém svatostánku se po dlouhé době zase konala konfirmace.

Stonavské Premium v Poháru mistrů evropských zemí skončilo na pátém místě

13. června 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Stonavský tým sálové kopané Premium sice letos v domácí lize na titul nedosáhl, přesto se díky svým kvalitám propracoval na mezinárodní kolbiště. V uplynulých dnech bojoval v ruském Kaliningradu v lize mistrů a ostudu sobě, ani obci, kterou tam reprezentoval, neudělal.

Na prkna Domu PZKO se vrátila pohádka Princové jsou na draka

9. června 2011 2:32 | Stonava | Dana Bielecká

Po osmi letech se na jeviště Domu PZKO vrátilo školní představení pohádky Princové jsou na draka. A většina diváků se shodla, že je v podání stonavských školáků stejně dobré, ne-li lepší, jako jeho televizní předloha.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více