Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Dana Bielecká

Před stonavským žákem základní školy smekají i učitelé matematiky

2. června 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Představujeme vám génia, který žije přímo mezi vámi. Jmenuje se Zdenko Hájnik, chodí do 6. třídy stonavské základní školy a na první pohled se od svých spolužáků ničím neliší. Ale jen do chvíle, než začne hodina matematiky. Zatímco jiní při ní většinou dostávají osypky, Zdenko je naopak ve svém živlu.

Stonavské děti se již mohou pyšnit mokrým vysvědčením

2. června 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Do konce školního roku a závěrečných vysvědčení zbývá ještě měsíc, některé stonavské děti už ale svá vysvědčení doma mají. Nejsou obyčejná, ale mokrá a všechna potvrzují, že si malí školáci ve vodě vedou velmi dobře.

Ve stonavském domě s pečovatelskou službou světili deky pro malomocné

17. května 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Obyvatelky stonavského domova s pečovatelskou službou už druhým rokem pomáhají lidem, kteří onemocněli malomocenstvím. Tato nemoc dosud řádí především v jihovýchodní Evropě a v Ásii. Stonavské seniorky pacientům vyrábějí speciální deky a kromě nich jim letos posílají také duchovní vzpruhu.

Z jednání stonavského zastupitelstva 12. 5. 2011

17. května 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Stonavští zastupitelé na svém pátém zasedání splnili slib, který dali svým voličům a novelizovali kompenzaci zvýšených daní z nemovitostí. Dosud obec všem osobám, které mají v privátních nemovitostech trvalé bydliště, přispívala roční částkou 500 korun a poplatníkům na zvelebení jejich bydlení vracela 60% zaplacené daně z nemovitosti.

Stonava zorganizovala hromadné očkování psů proti vzteklině

17. května 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Vzteklina je nakažlivé onemocnění zvířat ale i člověka, které postihuje především centrální nervový systém a končívá smrtí. Proto je nesmírně důležitá prevence, zejména očkování psů účinnou vakcínou. Ve Stonavě je hromadně organizuje obec.

Obec Stonava předala jedenáct nových bytů v obecním domě

12. května 2011 1:10 | Stonava | Dana Bielecká

Jedenáct nových bytů v obecním domě u sportovního areálu ve Stonavě už má své nájemníky. Na klíče sice čekali déle, než původně předpokládali, ale všichni tvrdí, že kvůli takovému bydlení se vyplatilo nespěchat.

Most přes řeku Olši je od neděle neprůjezdný

4. května 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Od neděle 1. května je kvůli uzavírce mostu přes Olši zvýšen silniční provoz při výjezdu z Karviné směrem na Český Těšín. O víkendu proto přibyl malý kruhový objezd naproti supermarketu Tesco. V této lokalitě je upraven i pohyb chodců.

Stonavští školáci nezanedbávali učení ani na škole v přírodě

4. května 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Na více než týden žáci prvního stupně stonavské základní školy přesídlili na Horní Bečvu. Do Beskyd ale nejeli jen odpočívat. Byli se svými učitelkami na regulérní škole v přírodě a učení v žádném případě nezanedbávali.

Církevní velikonoční obřady byly letos ve Stonavě mnohem barvitější

27. dubna 2011 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Církevní velikonoční obřady byly letos ve Stonavě mnohem barvitější . Kněz například poprvé myl nohy 12 mužům v odkatzu na službu, kterou Ježíš prokázal svým učedníkům u poslední večeře.

Fotbalový tým Stonavy se stále drží na předních místech tabulky

19. dubna 2011 0:07 | Stonava | Dana Bielecká

Stonava porazila Heřmanice. V posledních dvou minutách dvakrát skórovala a po vítězství 2:0 se drží na předních místech tabulky.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více