Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Dana Bielecká

Karvinští policisté hledali tři studenty

9. listopadu 2010 0:55 | Stonava | Dana Bielecká

Karvinští policisté hledali tři studenty, kteří se ztratili během procházky na břehu řeky Olše. Naštěstí šlo pouze o cvičení, které mělo prověřit práci integrovaného záchranného systému.

Ondřej Feber (SPOZ) zůstává starostou Stonavy

9. listopadu 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Nově zvolení zastupitelé na ustavující schůzi zvolili starostu a místostarostu obce Stonava.

Nenechte výměnu řidičských průkazů na poslední chvíli!

1. listopadu 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Řidiči, kteří mají řidičský průkaz vydaný mezi 1. lednem roku 1994 až 31. prosincem roku 2000, by si měli ve vlastním zájmu tento doklad co nejdříve vyměnit, protože jeho platnost letos končí.

Listopadová duchovní promluva pastora Vladislava Volného

1. listopadu 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Duchovní promluvu na měsíc listopad připravil evangelický pastor Vladislav Volný.

O post starosty Stonavy se bude opět ucházet Ondřej Feber

27. října 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Nebudeme si hrát na koalici a opozici. Náš program staví na rozvoji celé obce a při jeho naplňování chceme spolupracovat se všemi zastupiteli bez ohledu na jejich politickou příslušnost. To je hlavní vzkaz stonavským voličům od vítěze voleb, Strany práv občanů - Zemanovci. O post starosty se chce opět ucházet Ondřej Feber, kterému Stonavané dali nejvíce preferenčních hlasů.

Ryb z Kateřinských rybníků bude na Vánoce dostatek

27. října 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Nad Kateřinskými rybníky už rybáři zatáhli sítě. Úlovek sice nebyl tak bohatý, jako v minulých letech, ale přesto bude kaprů o Vánocích dost.

Taneční kurzy pro dospělé ve Stonavě

19. října 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Už neuteče moc času a opět začneme navštěvovat plesy. Tato zimní společenská zábava má ale jednu podmínku - měli bychom se umět pohybovat na parketu. Podzim je proto ideální čas pro taneční. Naštěstí nejsou kurzy tance jen pro středoškoláky, ale i pro jejich rodiče.

Výsledky Komunálních voleb 2010 ve Stonavě

18. října 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Voliči rozhodli, že ve stonavském obecním zastupitelstvu budou kandidáti pěti stran. Nejvíce - 1 703 hlasy získala Strana práv občanů - Zemanovci, do křesel zastupitelů usednou tři její kandidáti. Jeden mandát zastupitele získala také KSČM vedená Viktorem Topiarzem. Na třetím místě co do počtu voličských hlasů skončila ČSSD.

Stonavská knihovna po rekonstrukci opět zahájila provoz

6. října 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Třináct a půl tisíce knížek v češtině i polštině, ve všech žánrech, pro všechny věkové kategorie je opět připraveno vydat se ze stonavské knihovny ke svým čtenářům. Ti si na ně tentokrát museli počkat déle než obvykle. Knihovna totiž procházela modernizací. Je to znát hned při vstupu. Zdá se být mnohem větší než dřív.

Stonava se stala opět dějištěm Svatováclavského hudebního festivalu

6. října 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Také letos byla Stonava dějištěm jednoho z koncertů Svatováclavského hudebního festivalu. V neobvyklém spojení dechového orchestru Májovák a Moravského komorního sboru zazněla Missa Brevis a Missa Lyrica.  

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více