Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Dana Bielecká

Výstava obrazů a plastik inspirovaných Biblí v Karviné

28. prosince 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

V karvinské zámecké galerii Chagall si můžete vánoční atmosféru umocnit návštěvou výstavní kolekce známých i méně známých autorů, kteří se inspirovali příběhy Bible.

Stonavští zastupitelé se sešli letos naposledy

16. prosince 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

13. prosince v podvečer se sešli stonavští zastupitelé na svém posledním pracovním zasedání v tomto roce. Hlavním bodem jednání byl rozpočet obce.

Pětasedmdesátiletým stonavským jubilantům blahopřálo vedení obce

15. prosince 2010 5:14 | Stonava | Dana Bielecká

Pětasedmdesátiletým stonavským jubilantům blahopřálo vedení obce.

Práce na rozestavěné nájemní bytovce ve Stonavě nezastaví ani zima

14. prosince 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Práce na rozestavěné nájemní bytovce ve Stonavě nezastaví ani zima. Dodavatel chce totiž dodržet smluvní termín, který je stanoven na 30. červen příštího roku.

Svaté Barboře byla věnována mše ve stonavském kostele

8. prosince 2010 0:04 | Stonava | Dana Bielecká

Ve Stonavě se konaly oslavy hornické patronky svaté Barbory, a to hned v několika podobách. V neděli jí byla tradičně věnována mše v kostele svaté Maří Magdaleny.

Noví zastupitelé Stonavy se poprvé sešli na pracovním jednání

24. listopadu 2010 0:01 | Stonava | Dana Bielecká

Noví zastupitelé se poprvé sešli na pracovním jednání. V kompletní sestavě a za nebývalého zájmu veřejnosti se na svém prvním pracovním jednání sešli noví stonavští zastupitelé. Kromě jiného zrušili usnesení svých předchůdců o tom, že při prodeji obecního pozemku měl od určitého data daň z přidané hodnoty hradit kupec.

Plavání ve vyhřáté vodě bazénu posiluje batolatům imunitu

24. listopadu 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Zveme vás mezi malé plaváčky do mateřského centra Sluníčko v Karviné. Děti, které se sotva batolí, si tam spolu se svými rodiči užívají bazén a už trénují správné návyky plavání. Užijí si přitom hodně legrace a navíc si posilují imunitu. Nechcete se přidat?

O pořadí ensemblů v soutěži Stonavská Barborka je už rozhodnuto

18. listopadu 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Svátek hornické patronky svaté Barbory se už blíží a totéž platí o pěvecké soutěži ensemblů Stonavské Barborce. Letos vstupuje do čtvrtého ročníku. V jakém pořadí se soutěžící budou ucházet o absolutorium, o tom losem rozhodli pánové Leon Juřica jakožto duchovní otec soutěže, její ředitel Josef Melnar, spoluorganizátor Tomáš Bařák a hudební pedagog Klemens Slowioczek.

Premium Stonava je v celostátní lize sálové kopané na druhé příčce

18. listopadu 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

Premium Stonava je ve světě sálové kopané pojmem, a to nejen v České republice. Premium Stronava v prvním zápase této sezóny na domácí půdě hostila silného soupeře, VPS Novabrik Polička, se kterým rok co rok zápolí o titul republikového mistra. Domácí se přitom pod novým trenérem teprve sehrávají a dolaďují novou herní koncepci.

První hon na bažanty prokázal, že zvěře na Karvinsku ubývá

18. listopadu 2010 0:00 | Stonava | Dana Bielecká

20 střelců a 5 honců s loveckými psy nejen ze Stonavy, ale i Jablunkova, Karviné a Albrechtic se v sobotu ráno seřadilo u stonavské hájenky, aby v tomto revíru vyšli na první společný hon letošní lovecké sezóny. První společný hon na bažanty prokázal, že stavy zvěře na Karvinsku zdevastovalo počasí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více