Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Společnost SMO je na zimu připravená

6. listopadu 2015 15:33 | Orlová | David Stejskal

V těchto dnech můžete ve městě zaslechnout zvuk sekaček, Služby města Orlová totiž provádějí poslední sekání trávy a shrabování listí před zimou. Jak jsou na ni připraveni jsme se byli podívat v areálu SMO.

Zahrádkáři v Orlové: velká sucha a také krádeže

6. listopadu 2015 15:32 | Orlová | David Stejskal

Velké sucho a odcizený majetek, také tak vidí letošní sezónu zahrádkáři na Karvinsku. Tvrdí dokonce, že s tak velké sucho nezažili za desítky let. Zloději, kteří si odnášejí vybavení zahradních chatek už berou zahrádkáři jako běžný kolorit.

Spolky a kluby v Orlové se představily už po dvacáté

6. listopadu 2015 15:30 | Orlová | David Stejskal

Orlová slaví. Po dva dny se v ní totiž koná jubilejní 20. ročník výstavy spolkové a klubové činnosti. Ten každoročně představuje různé druhy aktivit, kterým se kluby a spolky věnují ve volném čase. Že má město co nabídnout, vás přesvědčíme v poslední reportáži.

Dušičky v Orlové proběhly bez problémů

3. listopadu 2015 16:52 | Orlová | David Stejskal

Dušičkový víkend je za námi a s tím je často spojen nárůst krádeží na hřbitovech a parkovištích a také komplikovaná dopravní situace. Jaká situace panovala v Orlové a na Karvinsku jsme pro vás zjišťovali, více už v první reportáži.

Finalistky Miss Karvinsko 2015 se učily pečovat o pleť

3. listopadu 2015 16:52 | Orlová | David Stejskal

Ještě měsíc zbývá do finále soutěže Miss Karvinsko 2015. Porota už má jasno v tom, ze kterých finalistek chce svou letošní miss vybírat. Ty se teď na finále připravují formou soustředění, na kterých se učí jak se má správná misska vlastně prezentovat. My jsme finalistky navštívili na konzultacích v Centru zdraví a krásy v Orlové.

Aktuálně z Orlové 3. 11. 2015

3. listopadu 2015 16:52 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Orlovští žáci se vrátili ze studijního pobytu v Anglii

3. listopadu 2015 16:52 | Orlová | David Stejskal

Dnešní expres zakončíme reportáží ze Základní školy Školní, kde už sedí zpátky v lavicích žáci, kteří se účastnili pobytu v Anglii. Jaké zkušenosti si z této země přivezli a jak se jim v zahraničí dařilo jsme se jich vydali zeptat do jejich školy.

Orlovští strážníci zachránili dítě před pádem z okna

30. října 2015 14:29 | Orlová | David Stejskal

Opravdu profesionální zákrok mají za sebou orlovští strážníci. Ti tento týden s nebývale chladnou rozvahou zachránili dvouletého chlapce, který se pohyboval na okenní římse v osmém patře domu. Nebýt rychlosti v jejich rozhodnutích, všechno mohlo dopadnout jinak.

Mateřská škola Okružní prochází rekonstrukcí

30. října 2015 14:29 | Orlová | David Stejskal

Mateřská škola Okružní prochází rekonstrukcí. V budově se mění okna, pracuje se na nové střeše a celkovém zateplení objektu. Práce probíhají v rámci celkového zateplování orlovských veřejných budov.

Podzimní prázdniny v Orlové = Hrej si, uč se, poznávej

30. října 2015 14:28 | Orlová | David Stejskal

Podzimní prázdniny v Orlové mohly děti strávit na příměstském táboře, který pořádal Dům dětí a mládeže. V rámci projektu Hrej si, uč se, poznávej mohli trávit volný čas v klubu Spirála a podívat se také veletrh hraček do Ostravy.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více