Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Orlovští si připomněli vznik republiky

30. října 2015 14:27 | Orlová | David Stejskal

Bez komentáře

Zastupitelé podpoří sportovní kluby na dva roky

27. října 2015 12:10 | Orlová | David Stejskal

Orlovští zastupitelé neschválili navýšení rozpočtu orlovským fotbalistům a hokejistům. Budou tak muset hospodařit s tím, co měli doposud. Finanční podporu jim ale město přislíbilo na dva roky. Více už v první reportáži.

Zastupitelé jednali o provozu sportovišť

27. října 2015 12:09 | Orlová | David Stejskal

A na pondělním zastupitelstvu ještě zůstaneme. Projednávaly se totiž otázky závadné vzduchotechniky v městské knihovně a budoucí provoz krytého bazénu, o čem zastupitelé rozhodovali vám ukáže další reportáž.

Aktuálně z Orlové 27. 10. 2014

27. října 2015 12:07 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Orlovské Múzy slaví mezi účastníky velký úspěch

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

Klienti sociálních zařízení z celého kraje mohli předvést své umělecké dovednosti. V Orlové totiž proběhl druhý ročník festivalu Orlovské múzy, na kterém se mohli zájemci projevit herecky, hudebně ale i pohybově.

Studenti se sjeli do Orlové vyřezávat dýně

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

Dýňový den mají za sebou nejen studenti Střední školy a odborného učiliště Dakol v Orlové. Za úkol měli vydlabat a ozdobit dýně v rámci svátku Helloween a také připravit různé dýňové dobroty. Jak se jim dařilo vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Maminky si mohly vyměnit zkušenosti a vybavení

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

V následující reportáži zavítáme mezi orlovské maminky. Ty se mohly pobavit a vyměnit si zkušenosti, ale i dětské vybavení na bazárku, který proběhl v prostorách dětského centra Bejbáček. Akce, která probíhá dvakrát ročně, je u maminek velmi oblíbená.

Pátrání po předcích přibližuje zajímavá výstava

23. října 2015 15:42 | Orlová | David Stejskal

Pokud vás zajímá kdo byli vaši předkové a odkud vlastně pocházíte, navštivte rozhodně výstavu Putování za předky, která je od úterního dne k vidění v orlovské výstavní síni Muzea Těšínska. S naší kamerou jsme navštívili její vernisáž.

Starosta debatoval s obyvateli lokality Zbytky

20. října 2015 16:04 | Orlová | David Stejskal

Starosta města Tomáš Kuča přišel opět debatovat mezi lidi. Tentokrát navštívil lokalitu Zbytky, kde opět představil plán rozvoje města a zodpověděl dotazy a připomínky obyvatel během následné debaty.

Dům POHODA a Domov Vesna získaly ocenění

20. října 2015 16:03 | Orlová | David Stejskal

Ocenění za kvalitu služeb získal Dům seniorů Pohoda a Domov Vesna. Vedení města proto chtělo ředitelkám obou sociálních zařízení poděkovat a na společně schůzce prodiskutovat budoucí možnosti podpory ze strany města, které je dlouhodobým partnerem obou zařízení.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více