Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Orlová ocenila sociální pracovníky

9. října 2015 15:55 | Orlová | David Stejskal

Práce se seniory, pomoc drogově závislým a nebo dětem. Právě za to a mnoho dalšího, byli tento týden oceněni nejlepší sociální pracovníci z Orlové a okolí. Vedení města jim přišlo poděkovat do obřadní síně městského úřadu ve starém městě.

Dobrovolní hasiči z Orlové si převzali další techniku

9. října 2015 15:55 | Orlová | David Stejskal

Nová hasičská technika míří také do Orlové. V Ostravě se totiž tento týden konalo předání nového vybavení, které kraj pořídil Hasičskému záchrannému sboru MS kraje a jednotkám dobrovolných hasičů. Více informací už prozradí následující reportáž.

Opravy silnic: někde hotovo, jinde se potýkají s problémy

9. října 2015 15:55 | Orlová | David Stejskal

V následující reportáži zkontrolujeme průběh stavebních prací na opravovaných silnicích ve městě. Některé jsou dokončené a čekají na kolaudaci, na jiných, jako například na ulici Přespolní, se zatím potýkají s problémy.

Plavecká soutěž měst v Orlové: 721 účastníků

9. října 2015 15:55 | Orlová | David Stejskal

Další ročník Plavecké soutěže měst je za námi. Akce, která chce hlavně v mladých lidech vzbudit zájem o pohyb a sport, probíhala po celé republice. Jak se plavalo v Orlové vám ukážeme v poslední reportáži tohoto vydání.

Výměna občanek v Orlové: bez větších problémů

6. října 2015 15:09 | Orlová | David Stejskal

V tomto roce končí platnost občanských průkazů většímu počtu občanů, než tomu bylo v předchozích letech. O jejich výměnu tak žádá velké množství lidí a na mnoha úřadech se proto tvoří fronty a úředníci mají plné ruce práce. Jak situaci zvládá Městský úřad Orlová už prozradí první reportáž.

V Orlové se rozšířil kamerový systém

6. října 2015 15:08 | Orlová | David Stejskal

Na bezpečnost ve městě bude od teď dohlížet rozšířený kamerový systém. Nové zařízení přibylo konkrétně v síti kamer městské policie a v následující reportáži vám prozradíme, kde a proč nové kamery přibyly.

"Neodcházej....pomoz!" nutí lidi k zamyšlení

6. října 2015 15:07 | Orlová | David Stejskal

Neodcházej......pomoz! Český červený kříž Orlová spustil ve městě unikátní projekt, který chce lidi motivovat k tomu, aby druhým v krizové situace poskytli první pomoc. Pracovníci proto vyrazili do ulic a na několika místech symbolicky vyznačili obrysy mrtvých, kterým nikdo nepomohl.

Anketa: Proč lidé druhým neposkytnou první pomoc?

6. října 2015 15:07 | Orlová | David Stejskal

Anketa: Proč lidé druhým neposkytnou první pomoc?

V Orlové letos přibyla parkovací místa

2. října 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Dalších 130 nových parkovacích míst, které mohou orlovští využívat. I takový bude mít přínos nové obchodní centrum, které bylo otevřeno veřejnosti tento týden. Jen v tomto roce už ve městě přibyla tři nová parkoviště a s jejich výstavbou by se mělo pokračovat také příští rok.

Recykliáda připomíná žákům, jak správně třídit odpad

2. října 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Třídění odpadu - jedno z letošních velkých témat. Za poslední roky se v této otázce situace v Orlové velmi zlepšila a díky zábavným a vzdělávacím akcím, které městský úřad pořádá, bude zdá se tento trend pokračovat. Na jednu z nich jsme se byli podívat také s naší kamerou.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více