Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 3. 10. 2014

2. října 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Den Srdce: V Orlové letos poprvé

2. října 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

V úterý se konal mezinárodní den srdce. Letos poprvé se k této osvětové akci přidala také Orlová. Před domem dětí a mládeže proto proběhl odpolední program, během kterého se mohli návštěvníci dozvědět vše o srdečních chorobách, kardiovaskulárním systému a také jak problémům se srdcem dlouhodobě předcházet.

Chirurgické oddělení nemocnice vede nový primář

29. září 2015 16:02 | Orlová | David Stejskal

Chirurgické oddělení v Orlovské nemocnici nebude, ještě nedávno byl tohle pravděpodobný scénář, jak s tímto oddělením naložit. Vše je ale nakonec jinak. Zavírat se nebude, oddělení má nového primáře a dokonce nové vybavení, více už v první reportáži.

V Orlové pomáhá seniorům nejméně lidí z kraje

29. září 2015 15:59 | Orlová | David Stejskal

V Orlové pomáhá seniorům nejméně dobrovolníků v kraji. Alespoň tak tedy vypadá smutná statistika dobrovolnického centra ADRA. Nalákat lidi do svých řad se centrum snaží semináři, které pořádá v orlovské nemocnici. Mohou se na nich seznámit s aktivitami ADRY a také zjistit, co všechno práce se seniory obnáší.

Aktuálně z Orlové 29. 9. 2015

29. září 2015 15:56 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Na vinobraní ve Vesně otevřeli multifunkční místnost

29. září 2015 15:53 | Orlová | David Stejskal

Tradiční vinobraní. Ani tentokrát jsme si tuto akci nemohli nechat ujít. V Domově seniorů Vesna se na celé odpoledne rozezněla hudba a zpěv a rozlévalo se dobré vínko. Při té příležitosti také vedení slavnostně otevřelo novou multifunkční místnost, ve které se budou mimo jiné pro seniory pořádat také mše.

Nově sníženou rychlost na ul. Zátiší kontrolují strážníci

25. září 2015 15:21 | Orlová | David Stejskal

V první reportáži se podíváme na ulici Zátiší, kde už týden probíhají kontroly dodržování rychlosti. Ta je totiž na žádost místních nově snížena na čtyřicítku. I přesto na ní řidiči jezdí rychle a strážníci tak každý den rozdávají pokuty.

V Orlové-Porubě rostou nová hrací hřiště pro děti

25. září 2015 15:20 | Orlová | David Stejskal

Od srpna probíhá v části Poruba výstavba nových veřejně přístupných dětských hřišť. Projekt má za úkol zlepšit vybavenost této lokality a jeho celkový rozpočet se vyšplhal na více než dva a půl milionu korun.

Gymnázium navštívili studenti ze zahraničí

25. září 2015 15:19 | Orlová | David Stejskal

Orlovské gymnázium už podruhé navštívili zahraniční studenti. V rámci vzdělávacího projektu Edison tak mohli gymnazisté poznat život v desíti zemích a to díky prezentacím, které si zahraniční studenti připravili.

Sraz auto-moto veteránů znovu přilákal stovky lidí

25. září 2015 15:16 | Orlová | David Stejskal

Do Orlové se letos znovu sjeli milovníci historických vozů a motorek. Konal se tady totiž tradiční sraz auto-moto veteránů. Že bylo i tentokrát na co se dívat, vám ukážeme v poslední reportáži dnešního vydání.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více