Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 20. 10. 2015

20. října 2015 16:01 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Gospelový workshop opět přilákal mnoho lidí

20. října 2015 15:59 | Orlová | David Stejskal

Milovníci gospelových písní a spirituálu si přišli opět na své. O víkendu totiž v Orlové proběhl další gospelový workshop pod taktovkou vynikajícího sbormistra Davida Daniela z Londýna. Ten se opět konal v Husově domě Českobratrské církve evangelické a ani my jsme na něm nemohli chybět.

Kontroly heren v Orlové jsou úspěšné

16. října 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Kontroly heren v Orlové pokračují. A městská policie už má na seznamu desítky lidí, kteří pobírají dávky v hmotné nouzi a přesto hrají na automatech. Pro tyto případy má městská policie, která spolupracuje s úřadem práce, řešení.

Opravy smuteční síně zatím probíhají podle plánu

16. října 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

O rekonstrukci smuteční síně jsme vás již informovali. Práce se rozběhly nedávno, před samotnou rekonstrukcí bylo nutné budovu kompletně očistit. Jak opravy probíhají v těchto dnech vám ukážeme v následujícím příspěvku.

Aktuálně z Orlové 17. 10. 2015

16. října 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Orlovské taneční kluby nabírají nové členy

16. října 2015 17:00 | Orlová | David Stejskal

Ještě do konce října mají zájemci o tanec možnost přihlásit se do některého z orlovských taneční ch klubů. Do svých řad přijímá taneční klub Kmit a také taneční skupiny Domova dětí a mládeže. V těch se mohou účastníci naučit disco-dance, street-dance a nebo posílit řady mažoretek.

Orlová pokračuje ve spolupráci s Illnau-Effretikon

13. října 2015 15:00 | Orlová | David Stejskal

Švýcarsko-česká spolupráce pokračuje. Vedení orlovské radnice přivítalo minulý týden zástupce švýcarského města Illnau-Effretikon. Na schůzce projednali hlavy obou měst projekty, které by chtěli v budoucnu zrealizovat.

Nejen o kyberšikaně v Městské knihovně Orlová

13. října 2015 14:58 | Orlová | David Stejskal

Kyberšikana je dnes hlavně mezi mladými velmi rozšířeným jevem. Jak na ni reagovat nebo jak se jí předem vyvarovat poučí žáky základních škol pracovníci Městské knihovny v Orlové, kde pro ně mají připravený tematický program.

Aktuálně z Orlové 13. 10. 2015

13. října 2015 14:56 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Barevný den učil hlavně děti třídit odpad

13. října 2015 14:55 | Orlová | David Stejskal

Orlová pokračuje v kampani na třídění odpadu. Na náměstí 28. října proběhl tzv. Barevný den, který měl za úkol hlavně děti poučit o důležitosti třídění. Kromě informací o odpadech se mohli děti také pobavit u her a soutěží.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více