Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

V našem regionu je opět zhoršená smogová situace

14. února 2013 17:53 | Orlová | David Stejskal

Smogová situace opět dusí celý náš region. My jsme tak aktuálně požádali odborníky na toto téma o několik rad, jak se v tomto období mají lidé chovat a co vše učinit pro to, aby následky smogu na zdraví byly co nejmenší.

Setkávání v knihovně nabízí několik různých aktivit

14. února 2013 17:51 | Orlová | David Stejskal

Senioři se už doslova zabydleli v knihovně. Původně malý a nepravidelný program přednášek a besed na různá témata nazvaný Setkávání vznikl přibližně před dvěma lety. Tato aktivita se postupně rozrostla v několik zájmových okruhů a témat.

Příměstský tábor byl ve znamení pohody a spousty akcí

14. února 2013 17:48 | Orlová | David Stejskal

Týden plný zážitků a aktivit. Takto vypadal jarní příměstský tábor pro děti v klubu Spirála. Děti jezdily na výlety, sportovaly, poznávaly přírodu a věnovaly se třeba také hrám a výtvarným aktivitám. Není divu,  že malí Orlované byli touto nabídkou nadšení.

Reprezentační ples města nabídl pestrý program

12. února 2013 16:12 | Orlová | David Stejskal

Nejprve se ale podívejme na hlavní společenskou událost zimy. Tou je Ples města Orlové, který se letos tradičně konal v domě kultury. Nasát plesovou atmosféru jsme vyrazili i my.

Nový druh třídění odpadu je šetrný nejen k přírodě

12. února 2013 16:08 | Orlová | David Stejskal

Město začalo se zcela novým projektem třídění odpadu. Prvních 300 domácností už obdrželo speciální plastový košík a rozložitelné tašky na ukládání biologicky rozložitelného odpadu z kuchyní. Lidé tak ušetří ekologii a zároveň se tak snižují i náklady na svoz odpadů obecně.

Aktuálně z Orlové 12. 2. 2013

12. února 2013 16:03 | Orlová | David Stejskal

1. Přijďte na společenské tance do "Tančírny"
2. HC Orlová zve na utkání
3. Přijďte na další Senior klub

1. orlovské dítě letošního roku navštívilo radnici

12. února 2013 16:01 | Orlová | David Stejskal

Sofie Koutská. Tak se jmenuje první orlovské miminko letošního roku. Sofie se narodila 2. ledna a nyní tak vyrazila spolu se svými rodiči pozdravit i vedení našeho města.

Návštěvníci plesu si užívali různé druhy zábavy

12. února 2013 15:39 | Orlová | David Stejskal

Podívejte se jak to vypadalo na 11. Reprezentačním plese

Městská policie komunikuje ještě lépe s občany

8. února 2013 14:58 | Orlová | David Stejskal

První zpráva ale bude patřit bezpečnosti ve městě. Mikrorajóny. Tak se jmenuje nový projekt městské policie. Strážníci si podle něj rozdělili město na několik částí a jsou tak opět blíže lidem, se kterými tak denně mohou lépe komunikovat a řešit jejich problémy.

Jarní prázdniny v Orlové nabízejí spousty zábavy

8. února 2013 14:54 | Orlová | David Stejskal

O jarních prázdninách se děti rozhodně nudit nemusí. Příměstský tábor a další aktivity pro ně připravil volnočasový klub Spirála. Prázdniny mohou děti trávit také v knihovně, kde je pro ně rovněž připraveno několik akcí.

Komerční sdělení více

Máte Gilbertův syndrom? Je opravdu neškodný?

Možná máte v krevních testech dlouhodobě zvýšený bilirubin a možná máte Gilbertův syndrom přímo potvrzený genetickými testy. Pravděpodobně jste slyšeli, že Gilbertův syndrom je takzvaně benigní, nijak se neřeší a nezpůsobuje potíže. Tak vidí Gilbertův syndrom západní medicína. Funkční medicína se ale na procesy v organismu dívá v souvislostech. My naturopaté proto klientům vysvětlujeme, že Gilbertův syndrom může být vysvětlením, pro některé zdravotní potíže a může mít výrazný vliv na metabolismus, trávení nebo jaterní detoxikaci.

Ostravská prodejna Zlaťáky.cz zve na výstavu mincí Rok hada zasvěcených novému čínskému roku

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

Slezská Harta a Kružberk zvýší průtok v Odře, kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě

Mimořádná povodeň 09/2024 významně překročila stoletý průtok, což byl návrhový průtok pro pravobřežní ochranné hráze kolem Odry v Ostravě, a tak docházelo k jejich přelévání a neodvratně k jejich postupnému rozplavení. Jednalo se o neodvratitelný přírodní jev a o vyšší moc, která je zvláštní právní skutečností, a proto došlo k zaplavení a vyřazení z provozu Ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě - Přívoze (ÚČOV). Po dobu odstávky ÚČOV, která je nyní předpokládána na dobu do jara 2025, jsou odpadní vody vypouštěny přímo do vodního toku Černý příkop, který ústí do Odry nad Ostravicí, a proto


Národní strojírenský klastr bude rozvíjet pět oblastí, mezi jinými i jádro a vodík

Národní strojírenský klastr (NSK), který podporuje strojaře napříč republikou už 20 let, připravil strategii pro další roky. Bude se věnovat vodíkovým technologiím, jaderné energetice, inovativním a speciálním technologiím, automatizaci a robotizaci ve strojírenství a dopravnímu strojírenství. Klastr má více než čtyři desítky členů „V každé sekci pracuje přirozený lídr daného oboru, který má za úkol sekci rozvíjet. Ve vodíku jsou to Vítkovice Cylinders a například profesor Ivo Hlavatý se za VŠB-Technickou univerzitu Ostrava ujme sekce jaderné energetiky,“ vysvětlil prezident NSK Jan Světlík.

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Více