Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Město Orlová opět ocenilo pravidelné dárce krve

14. prosince 2012 16:27 | Orlová | David Stejskal

Město ocenilo další dárce krve. Stalo se tak na prosincovém zasedání zastupitelstva. V Orlové je při tom oceňování lidí, kteří myslí také na druhé, již tradicí a děje se několikrát ročně.

Orlovští studenti se zamýšleli nad novým prezidentem

14. prosince 2012 16:25 | Orlová | David Stejskal

Orlovští studenti se zamýšleli nad novým prezidentem

Výstavba kanalizace se daří podle plánu

11. prosince 2012 16:05 | Orlová | David Stejskal

Mezi největší akce posledních let patří budování kanalizace v okrajových částech města. Akce probíhá podle plánu. A zúčastněné strany si to potvrdily i na dalším z pravidelných setkání.

Pozor! Zlodějům právě začaly předvánoční žně

11. prosince 2012 16:03 | Orlová | David Stejskal

Předvánoční shon je pastvou pro kapsáře a další zloděje. Jak se nestát obětí jejich zájmu a vyvarovat se tak nepříjemným okamžikům nyní radí všem zájemcům také policie. Ta za lidmi vyrazila tam, kde se tyto činy dějí nejčastěji.

Město pozvalo děti na zábavný Mikulášský réj

11. prosince 2012 16:01 | Orlová | David Stejskal

Desítky Mikulášů, andílků i vykutálených čertů se sešlo v centru Orlové. Stalo se tak na velkém mikulášském reji, který uspořádalo město. Na všechny tam čekalo spousty zábavy, sladkostí i dalších překvapení.

Vánoční jarmark byl nejen plný zboží pro malé i velké

11. prosince 2012 15:58 | Orlová | David Stejskal

Velkým jarmarkem vyvrcholila celotýdenní Vánoční výstava v domě kultury. Jarmark opět nabídl nejen spousty zboží a vánočních artefaktů. Na místě byla i dobrá zábava, občerstvení a příjemná předvánoční atmosféra.

Mikuláš v domě dětí naděloval i divadelní pohádku

6. prosince 2012 19:01 | Orlová | David Stejskal

K prvnímu prosincovému týdnu patří také Mikuláš. Užili si ho také malí i dospělí, kteří zavítali do Domu dětí a mládeže. Na děti tam čekal Mikuláš se svým týmem i divadelní pohádka.

Psí útulek je plný nalezenců, kteří čekají na nového pána

6. prosince 2012 18:58 | Orlová | David Stejskal

Psí útulek v Orlové je také v zimě plný nalezenců, kteří čekají na novou šanci. Domov takovému psíkovi můžete možná poskytnout i vy. Stejně tak můžete podpořit i samotný útulek.

Hokejisté HC Orlová hrají letos dosud bez porážky

6. prosince 2012 18:56 | Orlová | David Stejskal

Hokejisté HC Orlová rozjeli jednu z nejlepších sezon historie zdejšího hokeje. Suverénně vládnou své tabulce krajského přeboru. Rozhodně ale nechtějí spát na vavřínech a už tak pomalu myslí na blížící se důležité boje play-off

Ledová plocha v centru města dělá radost všem generacím

6. prosince 2012 18:54 | Orlová | David Stejskal

Ledová plocha v centru města dělá radost všem generacím

Komerční sdělení více

Máte Gilbertův syndrom? Je opravdu neškodný?

Možná máte v krevních testech dlouhodobě zvýšený bilirubin a možná máte Gilbertův syndrom přímo potvrzený genetickými testy. Pravděpodobně jste slyšeli, že Gilbertův syndrom je takzvaně benigní, nijak se neřeší a nezpůsobuje potíže. Tak vidí Gilbertův syndrom západní medicína. Funkční medicína se ale na procesy v organismu dívá v souvislostech. My naturopaté proto klientům vysvětlujeme, že Gilbertův syndrom může být vysvětlením, pro některé zdravotní potíže a může mít výrazný vliv na metabolismus, trávení nebo jaterní detoxikaci.

Ostravská prodejna Zlaťáky.cz zve na výstavu mincí Rok hada zasvěcených novému čínskému roku

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

Slezská Harta a Kružberk zvýší průtok v Odře, kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě

Mimořádná povodeň 09/2024 významně překročila stoletý průtok, což byl návrhový průtok pro pravobřežní ochranné hráze kolem Odry v Ostravě, a tak docházelo k jejich přelévání a neodvratně k jejich postupnému rozplavení. Jednalo se o neodvratitelný přírodní jev a o vyšší moc, která je zvláštní právní skutečností, a proto došlo k zaplavení a vyřazení z provozu Ústřední čistírny odpadních vod v Ostravě - Přívoze (ÚČOV). Po dobu odstávky ÚČOV, která je nyní předpokládána na dobu do jara 2025, jsou odpadní vody vypouštěny přímo do vodního toku Černý příkop, který ústí do Odry nad Ostravicí, a proto


Národní strojírenský klastr bude rozvíjet pět oblastí, mezi jinými i jádro a vodík

Národní strojírenský klastr (NSK), který podporuje strojaře napříč republikou už 20 let, připravil strategii pro další roky. Bude se věnovat vodíkovým technologiím, jaderné energetice, inovativním a speciálním technologiím, automatizaci a robotizaci ve strojírenství a dopravnímu strojírenství. Klastr má více než čtyři desítky členů „V každé sekci pracuje přirozený lídr daného oboru, který má za úkol sekci rozvíjet. Ve vodíku jsou to Vítkovice Cylinders a například profesor Ivo Hlavatý se za VŠB-Technickou univerzitu Ostrava ujme sekce jaderné energetiky,“ vysvětlil prezident NSK Jan Světlík.

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Více