Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Klub Futra uspořádal Alternativní den města

15. června 2012 18:43 | Orlová | David Stejskal

Klub Futra patří již dlouhodobě k nejlepším a nejaktivnějším klubovým prostorům v rámci celého našeho regionu. Potvrdila to i víkendová Alternativní scéna Dnů města Orlové, která nabídla několik špičkových kapel, které patří mnohdy k tomu nejlepšímu, co můžeme potkat na klubových pódiích v naší republice.

Aktuálně z Orlové 15. 6. 2012

15. června 2012 18:37 | Orlová | David Stejskal

Přijďte na výstavu kaktusů a sukulentů

Studenti se vrátili ze zahraničních praxí

15. června 2012 18:35 | Orlová | David Stejskal

Fit fur job se jmenuje projekt Střední odborné školy orlovského gymnázia. V jeho rámci vyjíždějí studenti školy na pobytové praxe do Německa na Slovensko, kde se nejen zdokonalí v jazycích, ale vyzkoušejí si také vlastní samostatnost v jiném prostředí, nežli doma.

Cykloběh proti drogám navštívil i náš kraj

15. června 2012 18:30 | Orlová | David Stejskal

Cykloběh za Českou republiku bez drog. Tak se jmenuje současná aktivita členů sdružení Řekni ne drogám, řekni ano životu, která putuje po českých městech. Cykloběh se tento týden zastavil také v Orlové.

Den bezpečnosti byl plný akcí i dobré zábavy

12. června 2012 21:15 | Orlová | David Stejskal

Již druhý ročník Dne bezpečnosti si o víkendu užili stovky návštěvníků z Orlové i okolí v areálu místního letiště. Město a Aero-auto-moto klub Orlová připravili odpoledne plné zábavy a akčních ukázek práce hasičů, vojáků i policie. Vše doprovázel i bohatý doprovodný program, jako například lety vrtulníkem nad Orlovou, nebo přehlídka nejrůznější techniky, kterou používají složky záchranného integrovaného systému.

Lidé navrhují další využití letního kina

12. června 2012 21:12 | Orlová | David Stejskal

Projekt Letňák areál pro všechny vstoupil do další fáze. Minulý týden se v areálu letního kina sešli zástupci města, domu kultury, několika městských organizací i obyvatelé města, aby si vyměnili své názory na to, jak by měl areál vypadat a sloužit celému městu po plánované rekonstrukci.

Aktuálně z Orlové 12. 6. 2012

12. června 2012 21:10 | Orlová | David Stejskal

Proběhne další ročník Orlovského jarmarku

Hasiči z Poruby slaví 105 let od svého založení

12. června 2012 21:07 | Orlová | David Stejskal

105 let svého trvání slaví letos Sbor dobrovolných hasičů Orlová-Poruba. Sbor patří mezi ty nejaktivnější v rámci celého bývalého okresu. A protože se má za svou historii určitě čím pochlubit, uspořádal nyní ve své porubské zbrojnici velkou výstavu současné i historické techniky a dalších zajímavostí.

Orlovští fotbalisté postupují do ligové soutěže

12. června 2012 21:01 | Orlová | David Stejskal

Velkými písmeny se zapíše do historie orlovského fotbalu letošní sezona. Celku A mužstva FK Slavia Orlová se podařil postup do zatím nejvyšší soutěže, která se ve městě hrála, a to Moravskoslezské fotbalové ligy. Již v sobotu tak na všechny fanoušky místní kopané čeká malá slavnost, a to v rámci posledního letošního mistrovského utkání.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více