Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Lidé se nyní mohou vyjádřit k areálu letního kina

2. června 2012 12:09 | Orlová | David Stejskal

Letňák, areál pro všechny. Tak se jmenuje projekt města a domu kultury, který zahrnuje rekonstrukci areálu letního kina a jeho proměnu na kulturně-relaxační místo pro všechny obyvatele Orlové. Ve čtvrtek 7. června jsou všichni obyvatelé města zváni na veřejné setkání, kde každý bude moci sdělit své návrhy na další využití celého areálu.

Noc kostelů proběhne v pátek také v Orlové

30. května 2012 11:44 | Orlová | David Stejskal

Noc kostelů se koná v pátek 1. června v evangelickém i katolickém kostele a také v Husově domě. Akce začíná v 18 hodin a ve všech objektech bude až do půlnoci probíhat doprovodný kulturní program, komentované prohlídky a další zajímavosti. Celý program Noci kostelů v Orlové zjistíte také na internetové adrese: nockostelu.cz.

Město se snaží krátit čekání na pasy a OP

29. května 2012 19:03 | Orlová | David Stejskal

Především v oblasti vyřizování cestovních dokladů zažívají právě nyní úřady v celé republice hlavní sezonu a je třeba počítat s delšími čekacími lhůtami. Delší odbavovací časy na úseku občanských průkazů a pasů ale přinesly i některé legislativní novinky. Město Orlová se tak rozhodlo vyjít svým obyvatelům vstříc a čekací dobu zde zkrátí i další fotokabina, která je již několik dní v provozu.

Probíhá další týden maturitních zkoušek

29. května 2012 19:02 | Orlová | David Stejskal

Již druhý ročník takzvaných státních maturit proběhl a probíhá také na středních školách v našem městě. My jsme navštívili gymnázium a střední odbornou školu, kde letos maturuje několik desítek studentů.

Den bezpečnosti bude 9. června plný akcí pro všechny

29. května 2012 18:58 | Orlová | David Stejskal

Den bezpečnosti se jmenuje již druhý ročník netradiční velké akce v areálu orlovského letiště, která se koná v sobotu 9. června. Návštěvníky zde čeká zcela ojedinělá a netradiční podívaná plná akčních ukázek práce policie, vojáků, hasičů a dalších složek. Připraveny bude i paitnball, lety vrtulníkem a spousty dalších atrakcí. Akci pořádá město Orlová a místní Aero-automoto sport klub a všichni jsou srdečné zváni.

Orlovský šach zažívá období úspěchů

29. května 2012 18:57 | Orlová | David Stejskal

Vítězstvím nejvýše nasazeného hráče, mezinárodního velmistra Alexeje Kislinského, skončil letošní 9. ročník šachového turnaje Open Orlová. Vítěz turnaje pochází z Ukrajiny, hraje ale s českou licencí a za klub šachu SK Slavia Orlová. Právě náš šachový oddíl se letos může pochlubit již několika dalšími výbornými výsledky.

Policie zadržela orlovské dealery pervitinu

25. května 2012 20:48 | Orlová | David Stejskal

Pervitin. Jednu z nejnebezpečnějších a zároveň i nejrozšířenějších takzvaných tvrdých drog vyráběli a distribuovali dva muži z Orlové, které před několika dny zadržela orlovská policie. Muži ve věku 25 a 44 let jsou nyní ve vazbě a hrozí jim až pět let vězení.

Mezinárodní turnaj Open Orlová je v plném proudu

25. května 2012 20:41 | Orlová | David Stejskal

Open Orlová 2012 se jmenuje mezinárodní šachový turnaj, který tento týden probíhá v našem městě. Turnaj se díky zkušenému organizačnímu týmu i podpoře města vypracoval v jedno z největších šachových podujatí v České republice a letos hostí více jak 90 šachistů z několika zemí.

Aktuálně z Orlové 25. 5. 2012

25. května 2012 20:39 | Orlová | David Stejskal

Mezinárodní den dětí v orlovském lesoparku

Utlačovaní manželé pořádají nohejbalový turnaj

25. května 2012 20:33 | Orlová | David Stejskal

Utlačovaní manželé učitelek. Tak si říká spolek pánů, které spojuje sport smysl pro recesi a především kantorská profese jejich manželek. Pánové mimo jiné pravidelně hrají nohejbal a jako vzpomínku na tragicky zesnulého kamaráda a jeho rodinu každoročně pořádají také nohejbalový Memoriál Luboše Hubra.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více