Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Malí školáci poznávali atmosféru pravé školy

12. května 2012 12:09 | Orlová | David Stejskal

Hurá do školy, aneb aby děti na začátku školního roku nebolely bříška od nervozity. Takový kurz pro předškoláky a jejich rodiče pořádá Základní škola Mládí. Děti si tak snadněji zvyknou na vše, co je od září čeká. Rodiče si zase odnesou informace, co je dobré s malými předškoláky doma trénovat.

Aktuálně z Orlové 11. 5. 2012

12. května 2012 12:07 | Orlová | David Stejskal

V Orlové vystoupí Jaroslav Svěcený

Příznivci Fair Trade snídají pod širým nebem

12. května 2012 12:05 | Orlová | David Stejskal

Férová snídaně ve vašem městě. Tak se jmenuje sobotní akce, která se koná pod širým nebem ve více jak 50 městech Česka a uskuteční se také v Orlové. Na snídani může přijít každý, kdo bude mít chuť a zájem nejen dobře pojíst, ale rovněž se seznámit s potravinami a pojmem Fair Trade

Změny u stanic technické kontroly

12. května 2012 12:02 | Orlová | David Stejskal

Projít stanicemi technické kontroly už nebude tak jednoduché, jako dříve. Od května zde platí nová vyhláška a to, co přináší, uvidíte v následující reportáži.

Motorkáři si přijeli pro požehnání za šťastné kilometry

8. května 2012 13:03 | Orlová | David Stejskal

Více jak sto motorek všech kubatur a typů projelo v neděli městem při již tradičním žehnáním motorkářům při vstupu do sezony. Žehnání provedl katolický farář Martin Pastrňák.

Orlová uctila památku 67. výročí osvobození

8. května 2012 13:01 | Orlová | David Stejskal

67. výročí osvobození města za 2. světové války si tradičně připomněla Orlová. Město bylo osvobozeno 3. května. Pietní vzpomínka a Běh 3. května s letos konaly o den později.

Orlová promine některé poplatky z prodlení

8. května 2012 12:57 | Orlová | David Stejskal

Šance pro dlužníky. Tak by se dalo nazvat rozhodnutí orlovských zastupitelů, kteří schválili nová pravidla pro promíjení poplatků z prodlení u dlužníků z městských bytů.

Biatlonisté zahájili letní sezonu prvním závodem

8. května 2012 12:54 | Orlová | David Stejskal

Do letní sezony vstoupili úspěšně orlovští biatlonisté. Ti uspořádali své první letošní velké závody, kterými bylo 1. kolo regionálních závodů Českého poháru letního biatlonu.

Aktuálně z Orlové 8. 5. 2012

8. května 2012 12:48 | Orlová | David Stejskal

1. Divadlo v DKMO
2. Loutkové divadlo v DKMO
3. Budoshow

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více