Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Zloději stále častěji kradou platební karty

27. dubna 2012 17:20 | Orlová | David Stejskal

Až o desítky tisíc korun mohou přijít lidé, kterým zloději ukradnou jejich platební karty. Policie tyto případy řeší poslední dobou stále častěji.

Závody Gracia Orlová zakončí nedělní etapa

27. dubna 2012 17:16 | Orlová | David Stejskal

Světové závody žen v cyklistice Gracia Orlová opět přivítaly špičkový mezinárodní peleton. Závody končí nedělní závěrečnou etapou v Orlové, kde také tradičně probíhá odpolední slavnostní vyhlašování výsledků na prostranství u městského úřadu.

Rybáři uspořádali 1. letošní závody pro veřejnost

24. dubna 2012 18:20 | Orlová | David Stejskal

První letošní rybářské závody pro veřejnost uspořádalo rybářské sdružení Vodniora. U vody se tak sešli milovníci rybolovu všech generací.

Školáci a studenti získali informace o informacích

24. dubna 2012 18:17 | Orlová | David Stejskal

Co jsou to informace, jak s nimi nakládat, nebo jak si v dnešní době ověřovat pravdivost jejich zdrojů. To a mnohé další se probíralo na besedě, kterou v rámci dne otevřených dveří připravilo Informační centrum mládeže.

Aktuálně z Orlové 24. 4. 2012

24. dubna 2012 18:13 | Orlová | David Stejskal

1. Policie pátrá
2. Další ročník Sletu čarodejnic ve Spirále
3. Gracia Orlová 2012

22 dětských pěveckých sborů zpívalo v Orlové

24. dubna 2012 18:11 | Orlová | David Stejskal

22. ročník Celostátní přehlídky dětských pěveckých sborů již tradičně zavítal také do Orlové. Na regionální kolo této významné akce přijelo zpívat 22 sborů z celého kraje.

Odborníci a veřejnost debatovali v Orlové o ovzduší

24. dubna 2012 18:08 | Orlová | David Stejskal

Ovzduší, jeho špatná kvalita, možnosti jeho měření a také možnosti zlepšení současného stavu. To vše se probíralo na veřejném setkání Pracovních skupin pro strategii a životní prostředí města Orlové, kde přednášel odborník na tuto tématiku z Vysoké školy báňské Petr Jančík.

Dětský parlament podporuje dětský domov

20. dubna 2012 20:02 | Orlová | David Stejskal

Dobročinnou burzu hraček pořádá pravidelně již několik let Dětský parlament. Aktivita je určena nejen dětem z havířovského dětského domova.

Aktuálně z Orlové 20. 4. 2012

20. dubna 2012 19:59 | Orlová | David Stejskal

Vyšlo další číslo Orlovských novin

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více