Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Den požární bezpečnosti se líbil dětem i dospělým

13. dubna 2012 19:35 | Orlová | David Stejskal

Jak vlastně vypadá běžný den u profesionálních hasičů. To vše ukázala páteční akce, kdy se zájemcům z řad veřejnosti otevřely hasičské stanice v celém našem regionu. Zákulisí i zajímavosti své práce tak předvedli i profesionálové z Orlové.

Policisté dohlíželi na děti u přechodů pro chodce

13. dubna 2012 19:33 | Orlová | David Stejskal

Zebra se za tebe nerozhlédne. Tak se jmenuje celorepubliková akce zaměřená především na školáky a jejich chování na přechodech pro chodce, ale také na ostatní účastníky silničního provozu. Důležité informace o bezpečném chování v dopravě získávali také školáci v Orlové.

Bez komentáře - trénink fotbalistů FK Slavia Orlová

11. dubna 2012 21:45 | Orlová | David Stejskal

FK Slavia Orlová - Kravaře, 14. 4. 2012, 16:00

Policie poučila orlovské školáky o návykových látkách

10. dubna 2012 21:49 | Orlová | David Stejskal

O nebezpečí spojeném s konzumací alkoholu, drog a cigaret informovali policisté orlovské školáky. Šokující pak bylo jejich zjištěním, když jim zkušenosti s alkoholem přiznaly i děti z třetích až pátých tříd základních škol.

Aktuálně z Orlové 10. 4. 2012

10. dubna 2012 21:43 | Orlová | David Stejskal

1. Muzeum Těšínska zve na výstavu
2. Besip pro seniory v knihovně
3. Poslechový program v knihovně
4. Nepálem ve Futře

Zloději v Orlové - Porubě rozkrádají i obydlené domy

10. dubna 2012 21:39 | Orlová | David Stejskal

V naprosto otřesných podmínkách žijí nyní někteří obyvatelé domů společnosti RPG v Porubě. Domy jim přímo nad hlavou rozebírají zloději. Společnost RPG slíbila brzké stěhování a domy zřejmě zdemoluje.

Orlovské děti vyjely na ozdravný pobyt do Beskyd

10. dubna 2012 21:31 | Orlová | David Stejskal

Za zdravým horským vzduchem odjelo minulý týden několik orlovských dětí, jejichž rodiče využili podpory města pro téměř měsíční pobyt v Beskydách. Děti se tam budou rekreovat ve zdravém prostředí, čeká je tam ale i škola a spousty dalších zážitků.

Křesťanské pojetí Velikonoc a jeho historie

7. dubna 2012 10:25 | Orlová | David Stejskal

Velikonoce rozhodně nejsou jen veselým vítáním jara. Věřící lidé tento svátek prožívají podle svých tradic a jde pro ně o jedno z nejvýznamnějších období celého roku.

Sezona alergií je již v plném proudu

6. dubna 2012 16:39 | Orlová | David Stejskal

Již v plném proudu je nyní sezona alergií, které trápí stovky lidí nejen v našem městě. V následující reportáži se dozvíte především to, jak následky alergií co nejvíce zmírnit a jaké jsou v tomto současné možnosti medicíny.

Aktuálně z Orlové 6. 4. 2012

6. dubna 2012 16:37 | Orlová | David Stejskal

Vyšlo další číslo Orlovských novin

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více