Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Město ocenilo své pedagogy za jejich celoroční práci

30. března 2012 18:00 | Orlová | David Stejskal

Povolání pedagoga patří k jedněm z nejtěžších a zároveň nejdůležitějších vůbec. V rámci oslav Dne učitelů na své pedagogy každoročně myslí i město Orlová. To jim letos poděkovalo na společenském odpoledni v Domě dětí a mládeže, kde také mnohé učitele ocenilo za jejich celoroční práci.

Oddělení sociálních služeb Orlová se otevřelo veřejnosti

28. března 2012 0:21 | Orlová | David Stejskal

Den otevřených dveří uspořádalo v orlovské části karvinské nemocnice Oddělení sociálních služeb. Zájemci se tam mohli seznámit s běžným denním provozem zařízení a službami, které zde svým klientům nabízejí.

Aktuálně z Orlové 27. 3. 2012

28. března 2012 0:19 | Orlová | David Stejskal

1. Koncert v klubu Futra
2. Koncert v evangelickém kostele

Orlovská policie poučila školáky nejen o trestných činech

28. března 2012 0:17 | Orlová | David Stejskal

Jaký je rozdíl mezi trestným činem a přestupkem a co je trestní zodpovědnost. To i mnohé další probírali orlovští školáci na besedách, které pro ně uspořádali policisté z Preventivně informační skupiny Policie Karviná.

Klub Futra oslavil 15 let svého trvání koncertem

28. března 2012 0:15 | Orlová | David Stejskal

Krásných 15 let trvání oslavil kulturní a nízkoprahový klub Futra. Oslavy proběhly během podařeného koncertu, kde se sešlo spousty návštěvníků, ale i lidé, kteří se během patnáctileté historie na chodu klubu podíleli.

Výstavní prostory domu kultury září velikonočními barvami

27. března 2012 22:28 | Orlová | David Stejskal

Výstavní prostory domu kultury od pondělí doslova září jarními a velikonočními barvami. Po celý týden tady probíhá další ročník již oblíbené a tradiční velké velikonoční výstavy.

Mladí umělci soutěžili ve hře na smyčcové nástroje

23. března 2012 18:20 | Orlová | David Stejskal

V několika městech regionu probíhala tento týden krajská kola
celostátních soutěží pro žáky hudebních a tanečních oborů Základních
uměleckých škol. Několik těchto aktivit pořádala také Základní umělecká škola J. R. Míši a my jsme navštívili jeden z nejtěžších. V domě kultury se předvedly dětské smyčcové orchestry.

Neznámý řidič lákal v Dolní Lutyni dívky do vozu

23. března 2012 18:00 | Orlová | David Stejskal

Opatrnosti není nikdy dost. Platí to zejména v případech, kdy cizí člověk
nabízí dětem svezení svým vozem. Podobný případ se stal před několika dny v Dolní Lutyni. Děti tentokrát svezení odmítly a řidič odjel pryč. Případ ale pro jistotu dále prověřuje policie.

Občané debatovali o problémech města v DKMO

23. března 2012 17:43 | Orlová | David Stejskal

Co nejvíce trápí a zajímá obyvatele města v několika nejrůznějších
oblastech, se probíralo na dalším veřejném projednávání plánu zdraví
v domě kultury. Akce se účastnili zástupci mnoha městských organizací i jednotliví obyvatelé Orlové.

Aktuálně z Orlové 23. 3. 2012

23. března 2012 17:38 | Orlová | David Stejskal

1. Vyšlo další číslo Orlovských novin
2. Koncert v evangelickém kostele

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více