Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Velikonoce se slavily také v Léčebně dlouhodobě nemocných

6. dubna 2012 16:33 | Orlová | David Stejskal

Velikonoční svátky si připomněli také pacienti orlovské Léčebny dlouhodobě nemocných. Veselé pásmo plné písniček, povídání i dobrých pochutin si pro ně připravili sami tamní zaměstnanci.

Návrh na propouštění vězňů se lidem nelíbí

6. dubna 2012 16:23 | Orlová | David Stejskal

Až tisíce vězňů by se v celé České republice mohlo ocitnout dříve na svobodě. Hovoří o tom návrh Ministerstva spravedlnosti, které by takto řešilo současnou přeplněnost českých věznic.

Malí hokejisté zakončili úspěšnou sezonu turnajem

3. dubna 2012 19:29 | Orlová | David Stejskal

Závěrečný domácí turnaj sezony si užili hokejisté 3. tříd týmu HC Orlová. Klukům se letošní sezona poměrně vydařila a nyní je čeká další důležitý krok v jejich sportovní kariéře.

Koncert pomohl vybrat peníze na opravu kostela

3. dubna 2012 15:32 | Orlová | David Stejskal

Pašijový koncert latinských písní prožili v sobotu návštěvníci evangelického kostela. Akci pořádala Nadace přátel této kulturní a duchovní památky a její návštěvníci zároveň mohli přispět na nutnou rekonstrukci střechy tohoto objektu.

Aktuálně z Orlové 3. 4. 2012

3. dubna 2012 15:24 | Orlová | David Stejskal

1. FK Slavia na vrcholu tabulky
2. Koncert ve Futře
3. Občanská poradna přestěhována

Velikonoční jarmark nabídl zboží i lidovou tvořivost

3. dubna 2012 15:20 | Orlová | David Stejskal

Předvelikonoční atmosféru plnou příjemných písní, malování vajíček a velikonočního zboží si užili návštěvníci pátečního Velikonočního jarmarku v domě kultury. Jarmark již patří mezi orlovské jarní tradice a také letos potěšil každého, kdo zde vážil cestu.

Studenti změřili své síly v informatice

3. dubna 2012 15:11 | Orlová | David Stejskal

Již 16. ročník Orlovské soutěže v informatice pořádala zdejší střední počítačová škola. Soutěže se účastnilo okolo 80 studentů z celého regionu.

Společnost OKD chce těžit pod orlovskou Výhodou

30. března 2012 18:00 | Orlová | David Stejskal

Společnost OKD učinila v těchto dnech další kroky k zahájení těžby pod oblastí Výhoda. Pokud vyjdou všechny plány těžařů, mohlo by se zde začít dobývat uhlí již v nejbližších následujících letech.

Městská knihovna pasovala školáky na čtenáře

30. března 2012 18:00 | Orlová | David Stejskal

V rámci březnového měsíce čtenářů přivítala městská knihovna do svých řad i zcela nové čtenáře z řad malých školáků. Ti si nejprve povyprávěli o knihách s panem králem, který je pak také pasoval do role čtenáře a předal jim i jejich první knihovnický průkaz.

Děti zakončily zimní sezonu karnevalem na ledě

30. března 2012 18:00 | Orlová | David Stejskal

Veselé rozloučení se zimní sezonou připravili pod záštitou města Orlová Krasobruslařský klub a Dům dětí a mládeže. Na zimním stadionu se tak všichni mohli podívat na speciální exhibice mladých krasobruslařů a poté vypukl barevný karneval se spoustou soutěží.

Komerční sdělení více

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.


Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Národní symfonický orchestr Taiwan s hvězdným houslistou Yu-Chien Tsengem vystoupí v Ostravě

Národní symfonický orchestr Taiwan (z Tchaj-wanu) přijede poprvé ve své historii do České republiky. V rámci evropské koncertní šňůry s názvem „Turné přátelství“ zavítá prestižní tchajwanské těleso do Telče a do Ostravy, kde v pondělí 4. listopadu zahraje zcela výjimečný koncert. Jeho pořadatelem je Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka, který tímto koncertem završí mimořádně úspěšný rok 2024.

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.

Více