Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Oprava kostela letos vstoupila do další fáze

8. června 2012 9:23 | Orlová | David Stejskal

Nově opravená severní stěna a především také střecha bude již za několik týdnů zdobit katolický kostel Panny Marie. Jedna z nejvýznamnějších památek našeho města tak letos vstoupila do další etapy svých oprav.

Den bezpečnosti prověřil znalosti školáků

8. června 2012 9:20 | Orlová | David Stejskal

Den bezpečnosti se jmenuje velká zábavně-akční akce, která proběhne o víkendu v areálu orlovského letiště. Pořadatelé ale mysleli i na děti. A ty zde našly zábavu, soutěže i možnost získat nejrůznější informace již na konci tohoto týdne.

Odkanalizování okrajových částí začne v nejbližších dnech

8. června 2012 9:10 | Orlová | David Stejskal

Podívejme na jednu z největších orlovských aktivit posledních let. Tou je budování kanalizace v okrajových částech města, které se již v nejbližších dnech rozeběhne naplno. Zcela nové informace přinesla plánovací schůzka, která proběhla na orlovské radnici tento týden.

Školáci z Doubravy se setkali po 60 letech

5. června 2012 20:20 | Orlová | David Stejskal

A ty jseš kdo? Právě tato jedna z nejčastějších otázek zaznívala v sobotu v obci Doubrava, kde proběhlo slavnostní setkání absolventů tamní základní školy po 60 letech. Celý program provázela příjemná atmosféra, plná vzpomínek na léta ve školních lavicích.

Noc kostelů zpřístupnila tři orlovské památky

5. června 2012 20:18 | Orlová | David Stejskal

Tři různé církevní prostory si mohli prohlédnout orlovští návštěvníci Noci kostelů. Všechny svatostánky měly připraveny nejen prohlídku svých prostor a zajímavý výklad o jejich historii, ale také nejrůznější kulturní program.

Janáčkův máj proběhl také v Orlové

5. června 2012 20:14 | Orlová | David Stejskal

Významné hudební těleso Talichův komorní orchestr vystoupil v Domě kultury města Orlové v rámci mezinárodního hudebního festivalu Janáčkův máj. Koncert nabídl skutečný zážitek pro milovníky klasické hudby a my vám teď přinášíme krátký pohled do jeho atmosféry.

Den děti nezkazilo ani deštivé počasí

5. června 2012 20:04 | Orlová | David Stejskal

Deštivý pátek 1. června sice oslavy přesunul z plánovaného areálu lesoparku a letního kina do Domu dětí. Akce tam ale dopadla na výbornou a Dům dětí zažil doslova nával stovek malých spokojených oslavenců i jejich rodičů

Lidé by si měli psy pořídit až po pečlivé úvaze

2. června 2012 12:24 | Orlová | David Stejskal

Jarně letní období je také dobou, kdy si spousty lidí rozhodne pořídit si nového psího společníka. Krom nejčastějších štěňat někteří lidé zvolí také psíka z útulku. V následující reportáži se dozvíte nejen některé základní rady, aby byl nový pes u vás doma opravdu šťastný a spokojený.

U nemocnice došlo k změnám v parkování

2. června 2012 12:20 | Orlová | David Stejskal

Na nový způsob parkování si v těchto dnech zvykají klienti a pacienti orlovské nemocnice. Původní parkoviště ustoupilo stavbě marketu a parkovací plocha se nyní nachází z druhé strany nemocničního areálu. V budoucnu se zde ale možnosti parkování ještě rozšíří.

Školka se zaměřuje na ekologickou výchovu dětí

2. června 2012 12:17 | Orlová | David Stejskal

Hry a pobyt v přírodě a především poznávání přírody v okolí patří již několik let mezi pravidelnou náplň dětí z Mateřské školy Okružní. Tamní předškoláci tak například tento týden poznávali starou Orlovou a evangelický kostel. Tento projekt ovšem ve školce běží vždy po celý školní rok.

Komerční sdělení více

Ostravica láká na listopadové kulturní akce

Komentovaná prohlídka, talkshow, koncerty, přehlídka designu i filmů. To je ve zkratce program, který v listopadu nabídne Boutique Business Inkubátor Ostravica (BBiO). Interiéry bývalé Ostravice-Textilie se finišují pro budoucí rezidenty a než se v nich zabydlí, do konce roku dům pojme také velké akce jako Ostrava Kamera Oko nebo Meat Design Ostrava.

OVAK: Monitorovací šachtice neslouží ke hraní

Součástí více než tisíc kilometrů dlouhé ostravské vodovodní sítě je i řada monitorovacích šachtic, které slouží k pravidelné kontrole a vzdálenému monitoringu kvality vody, sledování tlaku v potrubí a detekci případných úniků vody. Tyto šachtice napomáhají ke včasnému odhalení problémů a jejich rychlému řešení, což pomáhá udržovat stabilní provoz vodovodní sítě a zajišťovat spolehlivost dodávek pitné vody.


Ostravská prodejna Zlaťáky.cz chystá na čínský Nový rok výstavu perleťových mincí s tematikou hada

Dne 29. ledna 2025 začíná čínský Nový rok ve znamení dřevěného hada, který přináší laskavost a vlídnost. Podle čínského zvěrokruhu by měl být tento rok ideálním obdobím pro zamyšlení se nad minulostí a budoucností. Dominovat mu bude barva modrá, která je také hlavní barvou vzácných perleťových mincí ve zlatém a stříbrném provedení s názvem „Rok hada“. Prohlédnout si je budete moci i vy a to od čtvrtka 24. října do konce října na ostravské prodejně Zlaťáky.cz. A nejen to, připravili jsme si pro vás několik zajímavých mincí s tímto oblíbeným zvířetem čínského zvěrokruhu.

innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %. Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Je vtipný dárek dobrou volbou k výročí?

Výběr dárku k výročí může být někdy oříškem. Chcete potěšit svého partnera či partnerku něčím speciálním, ale zároveň chcete, aby to bylo osobní, originální a nezapomenutelné. V takových případech může být vtipný dárek skvělou volbou. Přináší radost a zároveň připomíná společné zážitky a humor, který váš vztah provází. Níže se podíváme na několik otázek, které vám pomohou rozhodnout, zda je vtipný dárek tou správnou volbou pro výročí.

Discoteca Paraiso: Do tanečního klubu ve Dvanátce zveme už tuto sobotu

Představte si noc. Tep města je sladěný s rytmem diskotéky, kde se ve světlech stroboskopů stírají hranice mezi realitou a fantazií. Tahle noc (prý) všechno změní! Mimořádný zážitek čeká v koncentrované sedmdesátiminutové podobě publikum v komorním Divadle „12“ od soboty 26. října.

Více