Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

V Karviné řádí zloděj kol

2. srpna 2011 16:45 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinská policie začala šetřit několik krádeží uzamčených jízdních kol v blízkosti nákupního centra v Karviné-Fryštátě. Neznámý lapka či lapkové zřejmě štípacími kleštěmi zabezpečovací zámek přeštípnou a jízdní kolo odcizí. Ke krádeži si vybírají zejména kvalitní jízdní kola, která jsou i dobře vybavena. Takto již odcizil nejméně šest kol.

Školní vysílání 2. 8. 2011 - ZŠ Školská - africké djembe bubny

2. srpna 2011 16:30 | Karviná | Eva Bednářová

Dne 27.6. 2011 si všichni žáci ZŠ Školská mohli vyzkoušet, jak se bubnuje na opravdové africké bubny djembe. Jak je náročné udržet správný rytmus a kolik energie je do vlastního bubnování potřeba vložit, si žáci ověřili nejen na vlastní uši, ale i ruce. V naší reportáži se můžete podívat na to, jak se nám s perkusionistou panem Pavlem Nowakem dařilo. Reportáž připravili: Petr Wawrzyczek, Michal Huťka a Lenka Pastušková.

Stonavský kněz u příležitosti svátku patrona řidičů žehnal autům

2. srpna 2011 15:56 | Stonava | Eva Bednářová

V následující reportáži se dozvíte, jestli funguje přímluva patrona poutníků svatého Krištofa, kterou si v neděli přijeli vyprosit řidiči do kostela svaté Maří Magdaleny.

Beskydský dědek z Orlové si vyzkoušel Albrechtický sprint triatlon

2. srpna 2011 14:49 | Orlová | Eva Bednářová

A nyní se pojďme podívat na trať 3. Albrechtického sprint triatlonu. Ten absolvovali i někteří účastníci z Orlové a okolí, mezi nimi i sportovec známý jako Beskydský dědek. Závodníky čekala nelehká trať, kdy museli uplavat 750 metrů, ujet 20 km na kole a běžet šest kilometrů.

Dopravní inspektorát v Karviné se přestěhoval do nových prostor

2. srpna 2011 14:00 | Orlová | Eva Bednářová

Tato reportáž je určená především všem motoristům, kteří musí chtě nechtě čas od času jezdit vyřizovat některé věci na karvinský dopravní inspektorát. Ten se před několika dny přestěhoval a nyní již pracuje v nových prostorách.

Na okraji Karviné vyrostlo nové golfového hřiště

2. srpna 2011 13:11 | Karviná | Eva Bednářová

Po několikaleté rekultivaci celého území Karvinska se začínají poddolovaná území měnit na sportovní a rekreační zóny. Typickým příkladem je výstavba nového golfového hřiště na kraji města. Společnost OKD hřiště začala budovat v roce 2009 a již letos na podzim by mělo být slavnostně otevřeno.

Položení základního kamene Komunitního centra Ostrava

1. srpna 2011 16:02 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Poklepáním základního kamene byla slavnostně zahájena stavba Komunitního centra Ostrava. Podobné zařízení dosud chybí nejen v Ostravě, ale v celém Moravskoslezském kraji. Centrum bude sloužit lidem s těžkým tělesným postižením a kombinovaným postižením, kteří jsou nesoběstační a ve většině běžných životních situací jsou závislí na pomoci druhých.

Beseda 1. 8. 2011 - Jiří Suchánek

1. srpna 2011 13:19 | Karviná | Eva Bednářová

Ředitel Nadace OKD Jiří Suchánek nás seznámí s programem letošních Hornických slavností v Karviné.

Wakacje w zespołach - Prázdniny v souborech

1. srpna 2011 10:00 | Stonava | Eva Bednářová

Zespoły folklorystyczne PZKO nie miewają wakacji, tradycyjnie ich letni program jest badzo bogaty. Folklorní soubory PZKO nemívají prázdniny, tradičně jejich letní program je velmi bohatý.

Výtvarné oddělení Základní umělecké školy J. R. Míši v Orlové

31. července 2011 14:19 | Orlová | Eva Bednářová

Dnes vás v našem mini seriálu naposledy zavedeme na Základní uměleckou školu J. R. Míši, kde vám představujeme jednotlivá oddělení. Dnes to bude oddělení výtvarné, kde se děti učí vše, co má s pojmem výtvarné umění společné.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více