Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Mňága a Žďorp zahájila Zpívání pod lípou

21. července 2011 11:01 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Zpívání pod lípou je v plném proudu. Zahájení letos patřilo skupině Mňága a Žďorp. Kvůli špatnému počasí série koncertů odstartovala místo na frýdeckém zámku v kině Petra Bezruče.

Pohádka Princové jsou na draka v podání stonavských dětí

20. července 2011 8:50 | Stonava | Eva Bednářová

Teď vás zveme do pohádky. Jmenuje se Princové jsou na draka a připravily ji stonavské děti. Sestřih představení začíná žádostí matky Kubíčkové o práci pro jejího syna na královském dvoře.

Přijďte se pobavit na tradiční srnčí hody do Karviné

19. července 2011 17:21 | Karviná | Eva Bednářová

Již tuto sobotu 23. července se od 15 hodin konají v zahradě u hasičské zbrojnice v Karviné-Hranicích tradiční srnčí hody. Nebude chybět pravý srnčí guláš, klobásky a dobré pití. Finance z prodeje půjdou i letos na provoz mysliveckého sdružení Karviná-Ráj. Posezení zpříjemní živá hudba a atrakce pro děti. Nově budou letošní srnčí hody obohaceny o ukázku sokolnictví s doprovodným programem.

Přijďte si vyzkoušet baseball do Orlové

19. července 2011 15:00 | Orlová | Eva Bednářová

Máte chuť si zcela nezávazně vyzkoušet baseball? Tak dávejte pozor. Každou středu jsou po celou dobu prázdnin zváni zájemci všeho věku na baseballové hřiště v části Orlová - Poruba, které patří zdejšímu klubu Snails.

Městský běh Karvinou 2011

19. července 2011 14:30 | Karviná | Eva Bednářová

Městský běh Karvinou je každým rokem vyhledávanou a velmi oblíbenou sportovní akcí ve městě. Svědčí o tom hlavně vzrůstající počet závodníků, kteří se odhodlaně postavili na trať. Účastnici letos byli z ČR, Polska, Alžíru, Maďarska a Etiopie.

Na orlovském hudebním festivalu Rocktherapy se vybralo 43 000 korun

19. července 2011 13:30 | Orlová | Eva Bednářová

Čtyřicet tři tisíce korun se letos podařilo vybrat organizátorům orlovského dobročinného festivalu Rocktherapy. Rockeři tak přispěli třem tvářím festivalu, tedy třem lidem se zdravotním hendikepem.

"Piękność dnia" dopiero po wakacjach - "Kráska dne" bude až po prázdninách

19. července 2011 13:00 | Stonava | Eva Bednářová

Pierwszym powakacyjnym przedstawieniem Sceny Polskiej po czerwcowej premierze będzie historia bohaterki pewnego reality show. - Prvním představením Polské scény Těšínského divadla bude po prázdninách příběh hrdinky jedné reality show.

Pielgrzymi idą ze Stonawy - Poutníci jdou ze Stonavy

19. července 2011 12:45 | Stonava | Eva Bednářová

Stonawskich i karwińskich uczestników 21. Pieszej Pielgrzymki do Częstochowy błogosłowił na drogę również ksiądz proboszcz stonawskiej parafii. - Stonavským a karvinským poutníkům žehnal na cestu do Čenstochové také kněz stonavské římsko-katolické farnosti.

9. ročník hasičské soutěže v požárním útoku v Karviné

19. července 2011 12:29 | Karviná | Eva Bednářová

Právě se díváte na soutěž hasičských družstev, která se konala v sobotu 17. července na parkovišti u letního kina. Tento již devátý ročník pro Vás připravil sbor dobrovolných hasičů z Karviné - Hranic, který už od brzkého rána celou soutěž připravoval.

Představujeme taneční oddělení ZUŠ J. R. Míši v Orlové

16. července 2011 10:03 | Orlová | Eva Bednářová

A nyní se s námi opět podíváte na Základní uměleckou školu J. R. Míši, která po prázdninách opět bude vzdělávat talentované děti z celého města. Minule jsme si představili hudební oddělení a dnes se vydáme do prostor školy, které jsou zasvěcené tanci.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více