Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Veletrh sociálních služeb v Karviné nabídl široké spektrum možností

12. července 2011 9:39 | Stonava | Eva Bednářová

Každý z nás se může dostat do situace, kdy potřebuje pomoc. Často ovšem nevíme, kde ji hledat. V Karviné se proto konal veletrh sociálních služeb a možnosti, které představil, jsou opravdu široké.

Fotograf Ivo Dudek nechybí na žádné sportovní akci v Karviné

11. července 2011 11:28 | Karviná | Eva Bednářová

V následující reportáži vám představíme fotografa, který nechybí na žádné sportovní akci ve vašem městě. Jmenuje se Ivo Dudek a jeho fotky jste již určitě viděli na stránkách tisku.

Vítězkou soutěže Miss Pashion Fashion je Michaela Andrysová

11. července 2011 9:22 | Stonava | Eva Bednářová

Nejhezčí dívky z Karvinska soutěžily o titul Miss Passion Fashion. Zvítězila třináctiletá Michaela Andrysová.

Děti pomáhají - charitativní akce dětí z Karvinska

10. července 2011 11:18 | Stonava | Eva Bednářová

Úžasnou dávku solidarity projevili školáci z Karvinska včetně těch stonavských, kteří se rozhodli pomoci hendikepovaným dětem. A to velmi sympatickou formou. Místo obvyklé finanční sbírky uspořádali v karvinském domě kultury 3 charitativní vystoupení. Peníze za vstupné pak věnovali na nákup pomůcek, bez kterých se postižené děti neobejdou.

Beseda 10. 7. 2011 - Richard Pešat a Zdeněk Drozd

10. července 2011 10:14 | Karviná | Eva Bednářová

O peněžních půjčkách a o možných problémech s nimi spojených hovoříme s Richardem Pešatem z Centra pro zdravotně postižené MS kraje v Novém Jičíně a Zdeňkem Drozdem, soudním vykonavatelem okresního soudu.

Pozvánky na zajímavé sportovní akce v Orlové

9. července 2011 11:50 | Orlová | Eva Bednářová

1. Léto s basebalem každou středu od 16.30 na basebalovém hřišti v Orlové-Porubě
2. 8. prázdninový bowlingový turnaj 16.-17. 7. v Bowling Clubu Málka

Návštěva v oddělení hudby ZUŠ J. R. Míši v Orlové

8. července 2011 19:48 | Orlová | Eva Bednářová

Základní umělecká škola J. R. Míši nabízí již dlouhá léta kvalitní vzdělání dětem s uměleckými sklony. Náš prázdninový miniseriál vám představí jednotlivá oddělení, které zde během školního roku působí. Dnes vás zavedeme na to největší, kterým je oddělení hudby.

Děti a rodiče z Doubravy se scházejí na hřišti u školky

8. července 2011 19:05 | Orlová | Eva Bednářová

Nové hřiště využívají již několik týdnů děti a jejich rodiče v sousední obci Doubrava. Hřiště patří ke zdejší mateřské škole. Obec jej ale zpřístupnila všem, a tak tento prostor přináší radost a zábavu po celý rok.

Orlovští rockeři pomohli potřebným

8. července 2011 17:42 | Orlová | Eva Bednářová

Již třetí ročník festivalu Rocktherapy opět nabídl nejen kvalitní porci dobré rockové zábavy. Peníze ze vstupného i letos putují na pomoc potřebným lidem. A samotný festival se stal již nedílnou součástí kulturního dění v našem městě.

Lékaři z rájecké nemocnice vyšetřovali bezbolestně oči nejmenším dětem

8. července 2011 12:14 | Karviná | Eva Bednářová

V následujícím příspěvku se podíváme na oční oddělení Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji. Lékaři zde prováděli odborné bezbolestné vyšetření očí nejmenších dětí. My jsme se šli s kamerou podívat, jak takové vyšetření probíhá.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více