Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Frýdecko-místecké parky uspěly v soutěži

21. září 2012 18:21 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V Brně byly v rámci veletrhu Zelený Svět vyhlášeny výsledky celostátní soutěže Parky roku a zahrady roku 2012. Soutěže se zúčastnilo patnáct parků a sedm zahrad. Pro ocenění si šli také zastupitelé města Frýdek-Místek.

Najdi si svůj červený kontejner

21. září 2012 18:18 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Najdi si svůj Červený kontejner a vyhraj, tak pod tímto názvem proběhla 20. září ve Frýdku-Místku akce, jejímž cílem bylo upozornit veřejnost na důležitost odběru nefunkčního nebo zastaralého elektrozařízení z domácností. Akci pořádala nezisková organizace Asekol, která pro její účastníky připravila na podporu projektu zajímavý program.

Probíhají rozsáhlé kontroly prodeje alkoholu

21. září 2012 18:16 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V souvislosti s metylalkoholem proběhly minulý týden ve Frýdku-Místku rozsáhlé kontroly. Zaměstnanci živnostenského úřadu společně s celní správou prověřovali prodejce lihovin a to nejen ve stáncích, ale také v kamenných prodejnách či restauračních a jiných občerstvovacích zařízeních.

Ve Frýdku-Místku se sloučily dvě základní školy

17. září 2012 19:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pátá základní škola Elišky Krásnohorské se rozrostla o sousední budovu dnes už neexistující deváté základní školy. Obě se totiž na začátku letošního roku sloučili. Školu nyní navštěvuje téměř osm set žáků.

Po nové cyklostezce z Vratimova do Frýdku-Místku

17. září 2012 18:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V úterý 11. září proběhlo slavnostní otevření Cyklostezky Ostrava - Beskydy, úsek Vratimov - Sviadnov. Krásnou trasu podél řeky Ostravice využívají cyklisté, ale i in-line bruslaři. Na pořádek a bezpečnost dohlíží frýdecko-místecká policie.

Záchytná stanice ve Frýdku-Místku funguje už 15 let

17. září 2012 18:40 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Protialkoholní záchytná stanice, která je součástí frýdecko-místecké nemocnice, funguje už patnáctým rokem. Za tu dobu přespaly v jejich pokojích tisíce opilců. Jak to na záchytce vypadá, vám ukážeme v reportáži.

Ve Frýdku-Místku ubývá dárců krve

17. září 2012 18:28 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V posledních dvou měsících zaznamenalo transfúzní oddělení frýdecko-místecké nemocnice rapidní pokles dobrovolných dárců krve. Krev dárců je přitom často jedinou možností, jak zachránit lidský život.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více