Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Host dne 14. 9. 2012 - Libor Uher, horolezec

14. září 2012 18:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

S Liborem Uhrem si povídáme o letošním ročníku Beskydské sedmičky.

Nemocnice ve Frýdku-Místku je v rekonstrukci

14. září 2012 17:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nemocnici ve Frýdku-Místku čekají rozsáhlé rekonstrukce a stavební úpravy. Revitalizací má projít celkem deset budov. První stavební práce už začaly, a to na budově J, z toho důvodu je dočasně mimo provoz.

Končí odstávka kyrtého aquaparku Olešná

14. září 2012 17:38 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nyní přinášíme dobrou zprávu všem, kteří se rádi koupou a relaxují. Už v pondělí totiž provozovatelé otevřou návštěvníkům krytý aquapark Olešná, který byl od devátého září kvůli technologické odstávce uzavřen.

Technika nás baví aneb škola hrou

10. září 2012 19:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Agentura pro regionální rozvoj přišla s novým projektem s názvem Technika nás baví. Jeho cílem je podpořit technické vzdělávání na základních školách. Žáci se jeho prostřednictvím seznámí s technickými obory, které pro ně v současnosti nejsou příliš atraktivní.

Děti z Frýdku-Místku se učily první pomoc s pohádkovými bytostmi

10. září 2012 18:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Oblastní spolek mládeže Českého červeného kříže uspořádal ve Frýdku-Místku akci s názvem Pohádková první pomoc. Organizátoři se zaměřili hlavně na děti, kterým zábavnou formou a s pomocí pohádkových bytostí ukazovali, jak správně první pomoc poskytnout.

Beskydská sedmička už zná své vítěze

10. září 2012 18:40 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V pátek 7. září odstartoval třetí ročník extrémního horského závodu dvojic Beskydská sedmička. Na start náročné devadesátikilometrové horské trasy se postavily tři tisícovky sportovců. Jak závod probíhal a kdo se nakonec stal mistrem České republiky uvidíte v následující reportáži.

Sečení trávy je ve Frýdku-Místku v plném proudu

7. září 2012 13:39 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku pokračuje sezónní sečení trávy. Pracovníci technických služeb vyrazili na svých sekačkách do parků a sídlišť, aby travinám dali na blížící se podzim ten správný sestřih.

Z baru utekl bez placení, ale zapomněl tam doklady

7. září 2012 12:55 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V poslední době stále přibývá případů, kdy hosté utíkají z restauračních zařízení bez zaplacení útraty. Tímto vzniká problém především provozovatelům, kteří ve většině případů nevolají policii a chybějící tržbu zaplatí personál. Nedávný případ útěku bez zaplacení se stal i ve Frýdku-Místku.

Deváté zasedání zastupitelstva Frýdku-Místku

6. září 2012 13:52 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V pondělí třetího září se uskutečnilo deváté zasedání zastupitelstva Frýdku-Místku. Zastupitelé probírali řadu závažných témat. Jedním z důležitých bodů jednání bylo rozdělování financí z rozpočtu města i z kulturního fondu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více