Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Fajne léto ve Slezských Rudolticích

27. srpna 2012 18:21 | Bruntál | Eva Bednářová

Nefalšovanou prvorepublikovou pouť zažili lidé na nádraží ve Slezských Rudolticích na Bruntálsku. Proběhla tady jedna etapa technotrasy v rámci akce Fajne léto 2012.

Beskydská sedmička startuje 7. září

27. srpna 2012 18:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Beskydská sedmička je doslova za dveřmi. Už sedmého září se na start postaví tři tisícovky sportovců, kteří před sebou budou mít devadesátikilometrovou trať. Ta nepovede nikudy jinudy než právě přes hory. Jde o třetí ročník této akce.

Maminky s dětmi z azylových domů na táboře

27. srpna 2012 18:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vůbec poprvé uspořádalo sdružení azylových domů Prázdniny jinak. Týdenního pobytu na čerstvém beskydském vzduchu se zúčastnila bezmála čtyřicítka maminek s dětmi z různých azylových domů Moravskoslezského kraje. Mezi nimi byly i obyvatelky frýdeckomístecké Sáry.

Magistrát Frýdku-Místku získal dotace na vzdělávání zaměstnanců

27. srpna 2012 17:40 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení Frýdku - Místku se podařilo získat dotaci z Evropské unie na vzdělávání svých zaměstnanců. Pracovníky magistrátu budou školit čtyři lektoři. Projekt potrvá do roku 2014, výše dotace je bezmála sedm milionů korun.

Řídím, piju nealko pivo - preventivní dopravní akce také na Frýdeckomístecku

27. srpna 2012 17:18 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Řídím, piju nealko pivo. Tak se jmenuje celostátní akce zaměřená na alkohol za volantem. Zapojili se do ní policisté ve spolupráci s Českomoravskými pivovary a sladovnami. V minulém týdnu druhý ročník probíhal i na Frýdeckomístecku.

Kauza zmanipulovaných veřejných zakázek ve F-M

24. srpna 2012 16:37 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Policie obvinila už jedenáctého člověka v souvislosti se zadáváním zmanipulovaných veřejných zakázek na frýdeckomísteckém magistrátu. Obviněným je náměstek primátora Dalibor Hrabec. Ten tvrdí, že je celé obvinění nesmysl.

Voda na Olešné není vhodná ke koupání

24. srpna 2012 16:37 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na přehradě Olešná je zhoršená kvalita vody. Toxické sinice se tam rozmnožily víc, než je bezpečné pro zdraví lidí. Prokázaly to nejnovější odběry hygieniků. Vyčištění nádrže o kterém se mluví už řadu let je ale zatím stále v nedohlednu.

Policie pátrá po zlodějích, vykradli herny

24. srpna 2012 16:36 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístečtí policisté pátrají po mužích, kteří kradou v hernách. Naposledy zamířili do dvou heren ve Frýdku - Místku. Scénář byl pokaždé stejný. Navrtali automat, vytáhli jeho příslušenství, které zmanipulovali tak, aby vyhráli.

Většina vozovky na R48 bude hotová do měsíce

24. srpna 2012 16:34 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Betonový finišer. Tak se jmenuje stroj, který v těchto dnech pokrývá rychlostní silnici R48. Během dvanácti hodin udělá skoro půl kilometru cesty. Díky němu bude čtyřproudovka hotova už v devátém měsíci tohoto roku. Poté už přijdou pouze dokončovací práce.

Promítání 35 mm filmu ve F-M zvoní hrana

24. srpna 2012 16:31 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Letos nejspíše naposledy zažili účastníci letního kina promítání z 35 milimetrové filmové promítačky. Účast na 5 filmových projekcích v areálu TJ Slezan ale rozhodně nebyla malá. Jeden kvalitní snímek vždy nalákal minimálně stovku lidí.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více