Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Se slavnými architekty Moravskoslezského kraje

17. srpna 2012 15:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Před zasedacím sálem frýdeckého magistrátu bude až do 2. září k vidění unikátní putovní výstava. Jmenuje se Se slavnými architekty po Moravskoslezském kraji a prezentuje život a práci významných stavitelů našeho regionu.

Další dětské hřiště ve Frýdku - Místku je v provozu

17. srpna 2012 15:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Dětské hřiště na sídlišti Spořilov ve Frýdku - Místku je oficiálně otevřeno. Od roku 2002 vzniklo na území města už 23 takovýchto moderních hracích ploch. Největší hřiště ale má vyrůst, v závislosti na financích, před Olešnou. Sloužit bude dětem, ale i dospělým.

Trať Enduro Teamu slouží závodníkům i amatérům

17. srpna 2012 14:52 | Orlová | Eva Bednářová

Dvoudenními závody ožila opět v srpnu trať Enduro Teamu Orlová na haldách mezi Orlovou a Karvinou. Trať ale neslouží jen pro závodnické účely. Po celý rok jde o jedno z mála míst regionu, kde své terénní motocykly i čtyřkolky mohou prohánět i amatérští zájemci o tento nádherný moto sport.

Na místeckém náměstí zazpívaly hvězdy

15. srpna 2012 14:36 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Kdo zavítal koncem minulého týdne na náměstí Svobody v Místku, ví, jak letos zpívaly Hvězdy nad řekou. Akce, která je součástí Beskydského veselého léta, byla v mnoha směrech jiná než v předchozích letech.

Děti v Orlové si užívají tábor na ledě

14. srpna 2012 17:21 | Orlová | Eva Bednářová

Netradiční bruslařské prázdniny na ledě si tento týden užívají malí účastníci příměstského tábora na zimním stadionu. Tábor pořádá Dům dětí a mládeže a Krasobruslařský klub a připraveny jsou hry, soutěže i zábava na ledě i mimo něj.

Staré české motocykly mají své kouzlo i dnes

14. srpna 2012 16:20 | Orlová | Eva Bednářová

Motocykly české výroby nižších kubatur, tedy například legendární Pionýry, jsou vášní pana Miloslava Lichého. Ten se svému koníčku věnuje v domácí dílně a je další z těch, kteří potvrzují, že staré dobré české motocykly rozhodně nepatří jen do historie, ale mnohým nejen mladým motorkářům mohou dělat radost i dnes.

Špatně parkujících řidičů ve F-M meziročně přibylo

14. srpna 2012 14:52 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nejprve se ale podíváme za šoféry. O tři stovky pokut více než loni rozdali letos frýdeckomístečtí strážníci řidičům za špatné parkování. Botičky rozdávali za stání na chodnících a parkování na trávě. Nejvíce ale rozdali tzv. parkovaček, které dávali za stěrače za ignorování parkovacích automatů.

Nezaměstnanost v okrese Frýdek - Místek mírně narostla

14. srpna 2012 14:51 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

9 tisíc šestnáct. Taková byla ke konci července nezaměstnanost v okrese Frýdek-Místek. Lidí bez práce je tak o 271 více než v minulém měsíci. Frýdek - Místek si ale stále drží nejlepší příčku v počtu nezaměstnaných v rámci celého Moravskoslezského kraje.

Frýdek - Místek se mohl jmenovat Bezručov

14. srpna 2012 14:51 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Snad každý zná literární osobnost, českého básníka, Petra Bezruče. Ne každý už ale ví, že se po něm měl jmenovat Frýdek - Místek. Konkrétně se mluvilo o městě Bezručov. Název Bezručov se sice neprosadil, ale stopy básníka jsou po celém městě.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více