Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Podle NKÚ F-M chyboval v evropském projektu

10. srpna 2012 20:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nejvyší kontrolní úřad nařkl vedení Frýdku - Místku z porušení zákona o veřejných zakázkách. Konkrétně mělo město pochybit u projektu revitalizace 8. pěšího pluku. Regionální rada Moravskoslezsko a ani pracovníci frýdeckomísteckého magistrátu s tím ale nesouhlasí.

Skotské hry v Orlové nezkazilo ani počasí

10. srpna 2012 16:24 | Orlová | Eva Bednářová

Ani výkyvy počasí nedokázaly zhatit pravé Skotské hry, které v Orlové proběhly za účasti hostů z této země. Návštěvníci této události si tak vyzkoušeli dávné disciplíny, kterými se Skoti baví již dlouhá léta a zažili i spousty další zábavy

Za krádež žiletek půjdou za mříže

6. srpna 2012 19:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Strážníci městské policie Frýdek - Místek měli nedávno zážitek jako z akčního filmu. Nechyběl v něm nastartovaný vůz před prodejnou a ani vytasená zbraň. Celá scéna se strhla pro balíček žiletek za devět stovek.

Soutěž o nejlepší park ve Frýdku-Místku pořadatelé zastavili

6. srpna 2012 19:06 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Začátkem července jsme pro vás připravili reportáž na téma Park roku. Vedení Frýdku - Místku vůbec poprvé přihlásilo Zámecký park a park Jižní svahy do této soutěže. Jak si Frýdek - Místek vede, zjistíte v reportáži.

Setkání obřích modelů letadel ve F-M již po 12.

6. srpna 2012 19:03 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Letiště Bahno bylo v uplynulém víkendu v obležení desítek modelů letadel různých velikostí a výkonností. Na akci Setkání obřích modelů letadel nechyběly makety letounů z druhé světové války, z poválečného období, ale našla se tady třeba i helikoptéra.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více