Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Lysůvky oslavily 300 let od založení

6. srpna 2012 18:57 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Lysůvky oslavily tři sta let od svého založení. Součástí oslav byla výstava starých fotografií, na kterých se nejeden pamětník našel. Pro děti nechyběla celá řada atrakcí, pro všechny zase pohodová atmosféra a výborné počasí.

Centrální registr vozidel funguje stále s chybami i v Novém Jičíně

3. srpna 2012 12:53 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Velké téma posledních dní zatím není zažehnáno: Centrální registr vozidel. Po dlouhých dnech se ho sice podařilo zprovoznit, úředníci ale stále tvrdí, že je potřeba doladit velké množství problémů. Zjišťovali jsme pro vás, kam se situace posunula na Městském úřadě v Novém Jičíně.

Víceúčelová sportovní hala ve F-M památkou nebude

3. srpna 2012 12:31 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Víceúčelová sportovní hala ve Frýdku - Místku není kulturní památkou. Takto alespoň zní rozhodnutí ministerstva kultury. Vedení města tak zahájilo další kroky potřebné k realizaci výstavby nové haly Polárky.

Nemocnice Frýdek - Místek bude mít nový pavilon

3. srpna 2012 12:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nemocnice Frýdek - Místek se konečně dočká pavilonu chirurgických oborů. V současnosti lidé musí hledat jednotlivé ambulance v různých částech nemocnice. Peníze na pavilon už jsou, zahájení stavby přijde začátkem příštího roku.

Příměstský tábor ve Frýdku - Místku je plný Indiánů

3. srpna 2012 12:27 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístecké příměstské tábory pořádané Střediskem volného času klíč jsou ve své polovině. My jsme se na jeden z nich přijeli podívat. Děti se v budově SVČ Klíč zrovna učily hrát na bubny.

Volejbalista z F-M na Olympiádě 2012 v Londýně

3. srpna 2012 12:24 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Letní Olympijské hry jsou v plném proudu. Mezi českou reprezentací máme i borce z Frýdku - Místku. Volejbalistu Přemka Kubalu, který do Londýna vyrazil s o rok mladším Petrem Benešem.

Obec Lysůvky u Frýdku - Místku brzy oslaví 300 let

30. července 2012 17:46 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Obec Lysůvky u Frýdku - Místku plánuje na srpen velké oslavy 300. výročí od založení. A tak jsme se zajeli podívat, nakolik tato vesnička vypadá archaicky. Při našem natáčení jsme objevili menší zoo a nejednu moderní budovu, či areál.

Děti ze sociálně znevýhodněných rodin na táboře

30. července 2012 17:44 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Městská policie Frýdek - Místek uspořádala tábor pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin. Na celý týden se děti proměnily v námořníky a proplouvaly soutěžemi v malebné přírodě beskydské Komorní Lhotky.

Znak města Frýdku - Místku: minulost a současnost

30. července 2012 17:43 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Co obsahuje znak města Frýdku - Místku? Kde lze na území města najít jeho nejstarší vyobrazení? Kdo je autorem současného znaku? Na tyto otázky dostanete odpověď v reportáži.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více