Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

1. ročník Létohrátek byl plný kejklířů

23. července 2012 15:43 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Tuto sobotu proběhl vůbec první ročník Letohrátek. Byly součástí Beskydského veseléta. Akce přilákala zejména rodiny s dětmi. Ve frýdeckém Parku pod zámkem si nejen ti nejmenší užívali cirkus trochu jinak, ale také nejedno divadelní představení.

Na dva dny ožije Frýdek - Místek jazzem

23. července 2012 15:41 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

27. až 28. července. Během těchto dvou dnů se ve Frýdku - Místku nabaží všichni milovníci jazzu. Pořadatelé Beskydského veseléta připravili i letos akci Jazz ve městě. V jeden den totiž proběhne jazz v ulici, další se jazzmani představí na zámku.

Ve F-M pokračuje kampaň Dejme dětem rodinu

23. července 2012 15:39 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Dejme dětem rodinu je kampaň, do které se zapojil i Frýdek-Místek. Jejím hlavním smyslem je podpořit náhradní rodinnou péči. Stánky, které přibližují, kdo se může stát náhradním rodičem, jsou součástí akcí pořádaných městem.

Napadení strážníka Městské policie Frýdek - Místek

20. července 2012 16:28 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Začátkem týdne opilý muž napadl jednoho ze strážníků frýdeckomístecké městské policie. Ten vyrážel spolu s kolegou na ulici k Hájku. Strážníci tady měli řešit manželskou rozepři. Pře ale nakonec byla mezi policií a obyvatelem města, ve kterém se podobný případ už dlouho nestal.

Neznámý pachatel zničil v Pražmě přes 50 hrobů

20. července 2012 16:22 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nebývale velkou krádeží se v těchto dnech zabývají frýdeckomístečtí kriminalisté. Neznámý vandal poškodil přes padesát hrobů na hřbitově v Pražmě. Rozsahem podobnou krádež policisté pamatují naposledy před čtyřmi lety ve Frýdku - Místku.

Eurocampu 2012 se zúčastnili studenti z osmi států

20. července 2012 16:18 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Středoškoláci z různých koutů Evropy se sjeli do Ostravice na již desátý ročník Eurocampu. Pořádá ho skupina nadšenců z Frýdku - Místku. Hlavním smyslem je zlepšení mezinárodních vztahů, ale i Angličtiny veškerých účastníků. Letošní Eurocamp byl na téma Globalizace.

Ve Frýdku se stromy měřily zvukovým tomografem

20. července 2012 16:17 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V průběhu celého roku kontrolují pracovníci frýdeckomísteckého životního odboru stromy na území celého města. Ty, které jsou takříkajíc podezřelé, se dočkaly odborného přístrojového měření. To rozhodlo, zda se daný strom pokácí, či nikoliv.

Mapování výskytu Chřástala polního

16. července 2012 16:55 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na území Frýdeckomístecka probíhá mapování výskytu Chřástala polního. Jde o velmi vzácného, chráněného ptáka. Do mapování se může zapojit každý.

Rozhledna Panorama v Chlebovicích má nové značení

16. července 2012 16:54 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Rozhledna Panorama v Chlebovicích se dočkala nových informačních tabulí, ale i značení, které každého turistu dovedou až na místo. Lze sem dojet na kole, či dojít pěšky. Turistickou trasu můžete zvolit například z Palkovických Hůrek.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více