Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Frýdek - Místek má novou hymnu

16. července 2012 16:53 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdek - Místek má vlastí hymnu. Složil ji zdejší písničkář René Souček. Jmenuje se Fajné město. I když už existuje zhruba rok, oficiálně ji její autor představil na letošním Sweetsen festu.

Frýdeckomístecká MHD má dva nové autobusy

16. července 2012 16:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístecký autobusový dopravce rozšířil vozový park o další dva nízkopodlažní autobusy. Celkem ČSAD získalo šest nových autobusů pro Frýdek - Místek, Havířov a Karvinou. Finance šly z regionálního operačního programu a ze zmiňovaných měst.

Parky ve Frýdku bojují o prvenství v soutěži Park roku

13. července 2012 17:05 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vůbec poprvé vedení Frýdku - Místku přihlásilo své parky do soutěže Park roku. Hlasovat pro Zámecký park a park Jižní svahy může kdokoliv. Obě tyto relaxační zóny prošly relativně nedávno velkou rekonstrukcí.

Dřevořezbářský kurz ve F-M: Loutka 2012

13. července 2012 17:03 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Už po 16. uspořádal dřevořezbář Tomáš Cidlík týdenní kurz pro začínající dřevořezbáře. Loutka 2012 probíhá v tomto týdnu na Střední průmyslové škole ve Frýdku - Místku. Účastní se jí 11 lidí. Nejmladší účastník má 14 let.

Anthony Saji navštívil Frýdek - Místek

13. července 2012 17:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vůbec poprvé zažila frýdeckomístecká bazilika velmi netradiční a významnou osobnost z východní Afriky. Řeč je o Anthony Sajim, římskokatolickém knězi, který přednášel pro zcela plný svatostánek.

Projděte se Frýdkem - Místkem po naučných stezkách

9. července 2012 16:23 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na území Frýdku - Místku jsou hned dvě naučné stezky. Jedna je okolo Olešné, druhá je ve Frýdeckém lese. V tom by, relativně brzy, mělo dojít k oživení areálu bývalých kasáren.

Blokové čištění ve Frýdku - Místku probíhá i během prázdnin

9. července 2012 16:21 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Strážníci zdůrazňují, aby si lidé před cestou na dovolenou ověřili, zda se v době jejich nepřítomnosti nebude čistit právě jejich ulice. Vyvarují se tak odtahu svého vozu a následné pokutě.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více