Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Autokemp na Olešné: pohoda a relax

9. července 2012 16:18 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Autokemp na Olešné nedávno zahájil sezónu. Během prvního víkendu si přehradu a turistické atraktivity v okolí užila padesátka lidí. Podle správců areálu ale počet zájemců o autokemp meziročně klesá.

Ve Frýdku - Místku využívají e-aukce stále častěji

9. července 2012 16:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení Frýdku - Místku se rozhodlo licitovat, prostřednictvím elektronických aukcí, už i budovy a pozemky. Pilotní lokalitou, kterou se lídři města snažili prodat v e-aukci, byla Palkovická kasárna v Místeckém lese.

Vykradených domků na Frýdeckomístecku přibylo

7. července 2012 4:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V letních dnech narůstá počet vykradených rodinných domků. Zloději mají cestu velmi jednoduchou. Kvůli vedrům lidé větrají i v noci. Lapkové se otevřenými okny vloupají v době, kdy majitelé domu spí a ukradnou, na co přijdou.

Unikátní výstava na zámku ve F-M: Zvířata a jejich děti

7. července 2012 4:06 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Muzeum Beskyd přišlo se zcela unikátní výstavou. Jmenuje se Zvířata a jejich děti. Na expozici je k vidění většina zvířat, která žijí v Beskydech. Svůj prostor má ve výstavních prostorách frýdeckého zámku prase divoké, jestřáb, ale dokonce i ovce s jehňátky.

Nominujte nejlepší pracovníky v sociálních službách

7. července 2012 3:59 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku - Místku se, vůbec poprvé, rozhodli oceňovat pracovníky v sociální oblasti. Ceny pro tyto osobnosti budou hned dvě. A to Osobnost roku v sociální oblasti a Cena sympatie.

Zrakově postižení zjistili na setkání spoustu novinek

7. července 2012 3:58 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Lidé s očním handicapem z Frýdku - Místku, Opavy, Ostravy a Nového Jičína se vždy jednou za rok sejdou a zjišťují, jaké jsou novinky například v oblasti kompenzačních pomůcek. Dělí se o zkušenosti a o zážitky. Poslední takové setkání bylo ve frýdeckomísteckém Sokolíku.

Diskuze ze studia 2. 7. 2012

3. července 2012 7:18 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Na téma prázdninové vyžití a cestovní ruch si povídáme s ředitelkou Muzea Novojičínska Sylvou Dvořáčkovou, s vedoucí návštěvnického centra Radkou Bobkovou, předsedou Klubu rodáků Pavlem Wesselym a ředitelem Městského kulturního střediska Petrem Orságem.

Motorkáři podpořili azylový dům ve F-M

2. července 2012 17:50 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Děti z azylového domu Sára ve Frýdku - Místku mají zase o něco veselejší podmínky k životu. Místní motorkářky a motorkáři totiž udělali několik charitativních sbírek. Výtěžek putoval na dětské hřiště u azylového domu.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více