Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Frýdek - Místek se prokopal do České knihy rekordů

20. srpna 2012 20:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Čtvrtý ročník Beskydských rekordů je minulostí. Zahájení akce Velké finále Frýdku-Místku aneb pojďme dát gól Evropě, patřilo fotbalové legendě Antonínu Panenkovi. Poté už se na náměstí Svobody kopala jedna penalta za druhou.

Muzikanstké žně ve Frýdku - Místku již po 13.

20. srpna 2012 20:04 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

13. ročník Muzikantských žní je minulostí. Jen na první den, který hudební festival zahájil, bylo zcela plné nádvoří Frýdeckého zámku. Kapely vystupovaly v průběhu tří dnů a to i v areálu frýdeckomísteckého sokolíku.

Děti vyrazily s městskou policí na cyklovýlet do Skalice

20. srpna 2012 20:02 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nádherná příroda, fyzický výkon, zábava. Tak lze shrnout cyklovýlet, který v tomto týdnu zažily děti z Frýdku - Místku. Starali se o ně zdejší strážníci a to v rámci Prázdnin ve městě.

Novinky v Klubu rodáků a přátel města Nového Jičína

20. srpna 2012 15:01 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Členové Klubu rodáků a přátel Nového Jičína se v létě každé pondělí a středu schází na Posedávání před Baštou. Na jednu z jejich schůzek jsme se byli podívat s kamerou.

Host dne - Zdeňka Rusnoková

17. srpna 2012 17:30 | Orlová | Eva Bednářová

Paní Zdeňka Rusnoková ze vzdělávacího centra Gracent nám představí projekt Fleximaternity.

Evangelický kostel hostí Sjezd alternativní mládeže

17. srpna 2012 16:30 | Orlová | Eva Bednářová

SAM neboli Sjezd alternativní mládeže patří již dlouhá léta mezi netradiční celorepublikové akce. Koná se v prostorách a okolí evangelického kostela a jde vždy o několikadenní tábor mladých lidí se spoustou nejen filozofických debat, přednášek, ale i workshopů, koncertů a dalších aktivit

R48 - práce jsou v plném proudu

17. srpna 2012 15:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Do konce tohoto roku by měla být hotová silnice R48 Rychaltice-Frýdek - Místek. Jde o druhou ze čtyř etap výstavby obchvatu Frýdku - Místku. V současnosti už je hotový most. Čerstvě je i průjezdná cesta do přilehlé obce Lysůvky.

Ve F-M v červenci ubylo černých skládek

17. srpna 2012 15:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na území Frýdku - Místku meziměsíčně ubylo černých skládek. V červenci se jich zlikvidovala bezmála tuna, v červnu to byly skoro tři tuny. I přes to se ale hodně hříšníků stále najde. Podle pracovníků Frýdecké skládky v zakládání černých skládek opět dominují velká sídliště.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více